Visoko: Održan međunarodni susreti privrednika “OEF Visoko 2012”

Međunarodni privredni susreti „Oktobarski ekonomski forum (OEF) Visoko 2012.” čiji je cilj okupljanje bosanskohercegovačkih i turskih privrednika, održani su danas u Poslovnom centru „Suša” u Visokom. Namjera Organizacionog odbora OEF-a bila je ostvarivanje kontakata među privrednicima radi uspostavljanje trgovinske saradnje i ulaganja. Gosti iz Turske dolaze iz različitih poslovnih oblasti: građevinarstva, tekstila, nakita, namještaja, usluga, prehrane, konsaltinga, energije i autoindustrije.

Susreti u kojima je učestvovalo 150 domaćih učesnika i 70 iz Republike Turske su organizirani uz podršku Udruženja Pro In iz Sarajeva, te se u njihovo ime obratio gospodin Sead Ahmić koji je pozdravio goste i zaželio dobrodošlicu.

Predsjednica Organizacionog odbora OEF-a Amra Babić svečano je otvorila Privredne susrete riječima:

Čast mi je poželjeti svim prisutnim srdačnu dobrodošlicu u naš grad. Namjera nam je pružiti priliku malim i srednjim preduzećima naše općine ali i iz regije da predstave svoje kapacitete i resurse turskim privrednicima, ali isto tako da predstave kapacitete i resurse svojih općina. Nadam se da će naši gosti iz Turske pronaći svoj interes ovdje i u bilateralnim kontaktima sa našim privrednicima ostvariti dobru poslovnu saradnju u budućnosti.

Podršku organizaciji Oktobarskog ekonomskog foruma dala je Vanjskotrgovinska komora BiH na čelu sa potpredsjednikom Amirom Zukićem koji je u svom obraćanju obećao da će Vanjskotrgovinska komora BiH staviti sve svoje resurse na raspolaganje i biti od pomoći da se dođe do najboljih rezultata ovih susreta. – Jako je važno da svi budemo svjesni obostranog ineresa jer je to uvjet dugoročne i uspješne saradnje – dodao je Zukić.

Ideja za organiziranjem ovih susreta nastala je tokom boravka naših privrednika u Turskoj početkom mjeseca septembra ove godine, kada su naši privrednici bili gosti Udruženja privrednika Tuscon; radi se o konfederaciji privrednih udruženja Republike Turske te je za prisutne privrednike koji nisu imali priliku boraviti u Turskoj danas prikazan film o Udruženju Tuscon.

Tokom jednodnevnih susreta naših i turskih privrednika ostvareni su brojni kontakti, a namjera je da se pretoče u uspješnu poslovnu saradnju.

[slideshow post_id=”38557”]

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com