Vispak u prošloj godini povećao plasman za 30 posto

Neto realizacija bosanskohercegovačke prehrambene industrije Vispak d.d. u 2011. godini iznosila je 23.717.621,06 KM, što je za 30 posto bolji rezultat u odnosu na 2010. godinu.

“Ispunili smo obećanja i prebacili vlastita očekivanja. Svi segmenti proizvoda Vispaka zabilježili su porast proizvodnje i prodaje, a u prvi plan je došla snaga Vispakovih brandova. Prednjači svakako brand Zlatna džezva, koja ove godine bilježi 40 godina postojanja, ali ne zaostaju niti brandovi iz Vispakovog programa ‘Bosanske kuhinje’ kao što su Begova čorba, Tarhana i Vita začini i dodaci jelima, te proizvodi čokoladnog programa sa brandovima Club čokolada i kremnog namaza Chocomilk”, riječi su Rusmira Hrvića, direktora Vispaka.

Nakon povećanja od 30 posto u prošloj godini, plan za 2012. je nastavak povećanja proizvodnje i plasmana za 10 posto u odnosu na 2011., uz značajnije povećanje izvoza.

“Usljed prilično nepovoljne privredne situacije u kojoj se nalazi bosanskohercegovačka privreda, primorani smo korigirati naše planove za tekuću godinu. Šansu, međutim, vidimo u razvoju postojećih proizvoda, plasmanu na tržište novih brandova, osvajanju novih tržišta i izvozu. Raduje nas činjenica da smo na dobrom putu i da smo u stanju kapitalizirati vlastite konkurentske prednosti koje se temelje na našoj kompetentnosti za pravu bosansku kafu, bosansku kuhinju kao istinskog spoja tradicionalnog i modernog. Kao takve, sve više nas prepoznaju kako na domaćem, tako i na inostranim tržištima”, pojašnjava Rusmir Hrvić, dir. prehrambene industrije Vispak d.d.

(VisokoIN)

Vezani članci

VISOKO / Doc.dr. Mehmed Kardaš promovisao svoje djelo u Hrvatskoj

VISOKOIN.COM

Medresa “Osman-ef. Redžović” ispratila 27. generaciju maturanata

VISOKOIN.COM

RK Bosna Visoko Ekoenergija novčano kažnjen

VISOKOIN.COM

Na današnji dan otišao Maršal: Ovo su posljednje riječi druga Tita

VISOKOIN.COM

VISOKO / Obilježeni Dan šehida i Dan otpora agresiji

VISOKOIN.COM

Svjetski dan slobode medija

VISOKOIN.COM