Vispakova Bosnia kafa u tržnim lancima širom Turske

Krenuli prvi šleperi Bosnia kafe put Turske. Na tržište sa 80 miliona potrošača slijede isporuke Vispakovih čorbi, začina i dodataka jelima i ostalih proizvoda ove bh. kompanije.

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak realizirala je prvu pošiljku Bosnia kafe na tržište Republike Turske. Prvi šleper Bosnia kafe u pakovanjima od po 100 i 200 grama već je stigao u Tursku, a Vispakov proizvod se već našao na policima turskih prodavnica i u promotivnim katalozima.

Bosnia kafa za sada će se moći kupiti širom Turske u jednom od dva velika tamošnja tržna lanca. Nakon Bosnia kafe, u bližoj perspektivi slijedi izvoz začina i dodataka jelima, čorbi, juha, ali i Vispakove Espresso kafe, kao i Vispakovog novog instant branda Viscafe 3 u 1 i 2 u 1.

“Uspjeh Vispaka u pogledu ostvarenja izvoza na tržište Republike Turske je ujedno i uspjeh cijele bosanskohercegovačke prehrambene industrije, a njegov značaj, mogu slobodno kazati, graniči sa čudom. Naši turski partneri u prvom redu su prepoznali kvalitet Vispakovih proizvoda, ali nisu odustajali upravo od naše orijentacije ka pravoj bosanskoj kafi i bosanskoj kuhinji. Dodamo li ovome angažman svih uposlenih, vještine upravljanja, znanje, konkurentsku sposobnost, te cjelokupan komunikacijski koncept, mogli bismo kazati da imamo recept za uspjeh kako na domaćem, tako in a na inostranim tržištima”, pojašnjava direktor Vispaka, Rusmir Hrvić.

(VisokoIN)

Vezani članci

Danas sunčano vrijeme, temperature i do 32 stepena

VISOKOIN.COM

Svečana promocija maturanata Franjevačke klasične gimnazije

VISOKOIN.COM

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

VISOKOIN.COM

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

VISOKOIN.COM

NK Bosna: Nažalost nismo uspjeli ostvariti naš cilj

VISOKOIN.COM

VISOKO / Doc.dr. Mehmed Kardaš promovisao svoje djelo u Hrvatskoj

VISOKOIN.COM