Vlada ZDK o medijima

Vlada Zeničko dobojskog kantona je na posljednjoj sjednici razmatrala Informaciju o stanju medija na području ovoga kantona. U jednom od zaključaka je predviđeno, da će se sredstva iz budžeta ZDK i pojedinih općina medijima dodjeljivati po osnovu javnog poziva za projekte koji tretiraju teme od značaja za građane ovog kantona, izjavio je Esad Delibašić, pomoćnik kantonalne ministrice obrazovanja,nauke,kulture i sporta.

To se prije svega odnosi na zapošljavanje,evropske integracije,ekologiju,maloljetničku delikvenciju,socijalnu i zdravstvenu zaštitu,narkomaniju,omladinska pitanje i druge teme.

Zaključeno je i da se na osnovu potreba i mogućnosti,sagleda opcija formiranja umreženog kantonalnog medija,te da se u općinama koje to još nisu učinile pristupi formiranju informativnih i službi za odnose s javnošću. Prema podacima iz Informacije,na području ZDK djeluju 42 medija, od čega je 16 radio stanica,8 televizija,4 printana,te 13 novih medija.

Što se tiče finansijskog aspekta,Vlada ZDK će na jednoj od narednih sjednica razmatrati pitanje transfera medijima za iduću godinu,kazao je Delibašić.

 

(VisokoIN)

Vezani članci

U Visokom pronađena droga, jedna osoba uhapšena

VISOKOIN.COM

Otvorena kolektivna izložba amaterskih likovnih stvaralaca Visokog

VISOKOIN.COM

Milica Todorović: Obožavam grad Visoko jer ima nevjerojatnu energiju

VISOKOIN.COM

Firme i odgovorna lica zaduženi za zimsko održavanje puteva

VISOKOIN.COM

Najmlađi gradski vijećnik / Tarik Halilović napustio Platformu za progres i pristupio SDP-u BiH

VISOKOIN.COM

Amra Babić: Sretan Dan državnosti!

VISOKOIN.COM