Vlada ZDK o medijima

Vlada Zeničko dobojskog kantona je na posljednjoj sjednici razmatrala Informaciju o stanju medija na području ovoga kantona. U jednom od zaključaka je predviđeno, da će se sredstva iz budžeta ZDK i pojedinih općina medijima dodjeljivati po osnovu javnog poziva za projekte koji tretiraju teme od značaja za građane ovog kantona, izjavio je Esad Delibašić, pomoćnik kantonalne ministrice obrazovanja,nauke,kulture i sporta.

To se prije svega odnosi na zapošljavanje,evropske integracije,ekologiju,maloljetničku delikvenciju,socijalnu i zdravstvenu zaštitu,narkomaniju,omladinska pitanje i druge teme.

Zaključeno je i da se na osnovu potreba i mogućnosti,sagleda opcija formiranja umreženog kantonalnog medija,te da se u općinama koje to još nisu učinile pristupi formiranju informativnih i službi za odnose s javnošću. Prema podacima iz Informacije,na području ZDK djeluju 42 medija, od čega je 16 radio stanica,8 televizija,4 printana,te 13 novih medija.

Što se tiče finansijskog aspekta,Vlada ZDK će na jednoj od narednih sjednica razmatrati pitanje transfera medijima za iduću godinu,kazao je Delibašić.

 

(VisokoIN)

Vezani članci

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com