Vlada ZDK o medijima

Vlada Zeničko dobojskog kantona je na posljednjoj sjednici razmatrala Informaciju o stanju medija na području ovoga kantona. U jednom od zaključaka je predviđeno, da će se sredstva iz budžeta ZDK i pojedinih općina medijima dodjeljivati po osnovu javnog poziva za projekte koji tretiraju teme od značaja za građane ovog kantona, izjavio je Esad Delibašić, pomoćnik kantonalne ministrice obrazovanja,nauke,kulture i sporta.

To se prije svega odnosi na zapošljavanje,evropske integracije,ekologiju,maloljetničku delikvenciju,socijalnu i zdravstvenu zaštitu,narkomaniju,omladinska pitanje i druge teme.

Zaključeno je i da se na osnovu potreba i mogućnosti,sagleda opcija formiranja umreženog kantonalnog medija,te da se u općinama koje to još nisu učinile pristupi formiranju informativnih i službi za odnose s javnošću. Prema podacima iz Informacije,na području ZDK djeluju 42 medija, od čega je 16 radio stanica,8 televizija,4 printana,te 13 novih medija.

Što se tiče finansijskog aspekta,Vlada ZDK će na jednoj od narednih sjednica razmatrati pitanje transfera medijima za iduću godinu,kazao je Delibašić.

 

(VisokoIN)

Vezani članci

Pogledajte kako će izgledati novi luksuzni stambeni objekat u Visokom

Visokoin.com

Mirza Ganić: Visoko je predivni grad s velikim potencijalom!

Visokoin.com

Gradonačelnik Mirza Ganić obišao kritične tačke tokom obilnih padavina u Visokom

Visokoin.com

Visoko: Stanovnici Hadžijine vode traže hitno rješenje!

Visokoin.com

Čovjek svijet! – Branislav Mara Mirković

Visokoin.com

Franjevačka gimnazija u Visokom – gradilište ujedinjene Bosne i Hercegovine

Visokoin.com