Vlada ZDK o medijima

Vlada Zeničko dobojskog kantona je na posljednjoj sjednici razmatrala Informaciju o stanju medija na području ovoga kantona. U jednom od zaključaka je predviđeno, da će se sredstva iz budžeta ZDK i pojedinih općina medijima dodjeljivati po osnovu javnog poziva za projekte koji tretiraju teme od značaja za građane ovog kantona, izjavio je Esad Delibašić, pomoćnik kantonalne ministrice obrazovanja,nauke,kulture i sporta.

To se prije svega odnosi na zapošljavanje,evropske integracije,ekologiju,maloljetničku delikvenciju,socijalnu i zdravstvenu zaštitu,narkomaniju,omladinska pitanje i druge teme.

Zaključeno je i da se na osnovu potreba i mogućnosti,sagleda opcija formiranja umreženog kantonalnog medija,te da se u općinama koje to još nisu učinile pristupi formiranju informativnih i službi za odnose s javnošću. Prema podacima iz Informacije,na području ZDK djeluju 42 medija, od čega je 16 radio stanica,8 televizija,4 printana,te 13 novih medija.

Što se tiče finansijskog aspekta,Vlada ZDK će na jednoj od narednih sjednica razmatrati pitanje transfera medijima za iduću godinu,kazao je Delibašić.

 

(VisokoIN)

Vezani članci

Medresa “Osman-ef. Redžović” ispratila 27. generaciju maturanata

VISOKOIN.COM

RK Bosna Visoko Ekoenergija novčano kažnjen

VISOKOIN.COM

Na današnji dan otišao Maršal: Ovo su posljednje riječi druga Tita

VISOKOIN.COM

VISOKO / Obilježeni Dan šehida i Dan otpora agresiji

VISOKOIN.COM

Svjetski dan slobode medija

VISOKOIN.COM

Matea Kalajdžić: “Bez ljubavi, umjetnosti, interakcije sa drugim ljudima, nemoguće je živjeti!”

VISOKOIN.COM