Vozači, oprez: Snijeg u višim predjelima napravio nove probleme, povećana opasnost i od odrona

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, zbog kiše u nižim, te mjestimično snijega u višim predjelima.

U pojedinim dijelovima naše zemlje upozorava se i na jak vjetar, kao i na povećanu opasnost od odrona. Na dionicama Glamoč – Mlinište i Novi Travnik – Bugojno (Rostovo) magla i niska oblačnost znatno smanjuju vidljivost.

“Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve Bugojno – Kupres, Rogatica – Ustiprača, Turbe – Karanovac, Bihać – Srbljani – Bosanska Krupa, Živinice – Kladanj – Olovo, Jajce – Banja Luka i Trnovo – Foča, kao i prevoje Makljen (Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje) i Rostovo (Novi Travnik – Bugojno)”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u naselju Solina na putu Tuzla – Čelić saobraća se otežano, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica -Mostar (kod restorana “Zdrava voda”), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), zatim na skretanju za Orahovicu na području Konjica, te na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje – Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

“Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 1. aprila”, zaključuje se u saopćenju BIHAMK-a.