Vukanović: “Ako ode Milorad, Igor dolazi. Dodik bi bio osuđen da nije došla…”

Zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović u emisiji Istraga sedmice na Hayat TV govorio o aktuelnim temama, kako u regionu, tako i u Bosni i Hercegovini.

Govorio je i o Igoru Dodiku, sinu predsjednika RS-a Milorada Dodika, koji je postao sekretar SNSD-a.

– Ako Dodik ode, Igor dolazi. To je sigurno, kazao je zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović govoreći o Igoru Dodiku, sinu predsjednika RS-a i lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je, podsjećamo, posato sekretar SNSD-a.

Vukanović je također kazao da bi, da nije Catherine Ashton došla, Dodik bi bio osuđen.

– Kakva je uloga Libermana bila. Kakvu ulogu imaju Mossad i Izrael na ponašanje Dodika. Kako da ja Srbin iz Trebinja više govorim o stradanju Palestinaca, nego Bošnjaci. Ja nisam rusofil, da sam u Rusiji prošao bih ko Navaljni. Zapad nema dobre namjere ni prema Bošnjacima, ni prema Srbima. Dok god budemo slušali interese stranaca, nećemo krenut naprijed, poručio je Vukanović na Hayat TV.

Naveo je i to da je kako je Bosna i Hercegovina idealna zemlja za mafiju.

– Ne funkcioniše zdravstvo, pravda, svi smo sirotinja, medijski smo kontaminirani. Kreće ozdravljenje prvo unutrašnjim konsenzusom. Najavljujem kandidaturu za člana Predsjedništva i prvo što ću uraditi je da ću obići bošnjačka, srpska i hrvatska stratišta. Ja bih razvalio da nije konsenzus 50.000. Vojin Mijatović je potrošena ličnost. Što sad ne brani Bosnu i Hercegovinu u Banjoj Luci. Trivić nema dil sa Dodikom, Draška je Dodik uhvatio u makaze i on igra kako Dodik kaže. Sluša Dodika kao Nešić. Nećemo podržati SNSD i Draška, poručio je između ostalog Vukanović.