Xiaomi Mix Flip se očekuje na globalnom tržištu

Čini se da su u kompaniji Xiaomi odlučili da su njihovi sklopivi mobiteli dovoljno konkurentni za globalno tržište, tako da se njihov Mix Flip smartphone očekuje i na tržištima izvan Kine.

Uzimajući u obzir činjenicu da su svi Xiaomijevi Mix Fold modeli ekskluzivno dostupni u Kini, ovo bi bila velika promjena ne samo za kinesku kompaniju, nego i za druge brendove koji se takmiče u istom segmentu na različitim globalnim tržištima.

Jedini dokaz da će nadolazeći Mix Flip biti dostupan i izvan Kine dolazi iz GSMA-ine IMEI baze podataka u kojoj se između ostalog nalaze brojevi modela nadolazećih uređaja. Mix Flip je zaveden pod brojem modela 2405CPX3DG što mnogima ne znači ništa, no slovo G obično označava uređaje koji će biti dostupni globalno.

Očekuje se da Mix Flip stigne u julu, a postat će jedan od najmoćnijih sklopivih flip uređaja dostupnih na tržištu. Pokretat će ga Qualcommov Snapdragon 8 Gen 4 procesor te će posjedovati tri stražnje kamere, glavnu od 50, 2x telephoto od 60 te ultraširoku kameru od 12 MP.

Čini se da su u Xiaomiju prilično sigurni da će Mix Flip ostvariti dobre prodajne rezultate iako će mu direktni konkurent biti Samsungov Galaxy Z Flip6, koji se očekuje otprilike u isto vrijeme.