ZAHIRAGIĆ SA BEGIĆEM I MEŠALIĆEM: NE TREBA NAM GPS DA PRONAĐEMO SEBILJ, A NI KAPIJU

Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, danas je na svojoj Facebook stranici objavio zajedničku sliku sa Farukom Kapidžićem, Zlatanom Begićem i Mahirom Mešalićem.

Podsjetimo, na debati koju su održali kandidati za načelnika Općine Stari Grad – Irfan Čengić (SDP) i Dženan Selimbegović (SDA), Čengić je u jednom trenutku prozvao Begića i Mešalića koji su podržali SDA-ovog kandidata.

Čengić je rekao kako to nije nikakva podrška jer njima dvojici treba GPS kako bi pronašli Sebilj.

“Ne treba nam GPS da pronađemo Sebilj, a ne treba nam ni da pronađemo Tuzlansku kapiju hvala Bogu – to je važno, rekao bih i sveto mjesto za naš narod i za svakog normalnog čovjeka. Rahmetli predsjednik Alija Izetbegović je u knjizi “Moj bijeg u slobodu” zapisao: “Provicijalac je stanje duha, a ne geografski pojam.”

Slažem se sa njim, zato nikada nisam dijelio ljude po mjestu njihovog rođenja, porijekla ili življenja, to je smatram potpuno pogrešno, nego po stanju njihovog duha. Upravo zbog stanja duha, nije nam trebao GPS ni da se međusobno pronađemo. Iako su nam putevi možda nekada različiti, cilj nam je vjerujem uvijek isti, a to je nezavisna, suverena i snažna država Bosna i Hercegovina, država jednakih ljudi, bez diskriminacije i bez aparhejda.

Na tom cilju ćemo, ako Bog da, i ustrajati!”, poručio je Zahiragić.