Zahtjev za hitnim postupanjem u cilju zaštite općinske imovine

Kako Vam je već poznato, Općina Visoko je nedavno okončala radove na izgradnji pješačkih staza u ulici Branilaca na dionici od Gradske apoteke do Vatrogasnog doma i kod Poslovnice Zavoda PIO/MIO. Ovim projektom obuhvaćena je totalna rekonstrukcija trotoara odnosno njihovo popločavanje, ugradnja novih visokih ivičnjaka i betonskih žardinjera, novih drvoreda, rasvjete, kako bi se građanima omogućilo što ugodnije kretanje šetnicom i spriječilo parkiranje motornih vozila na rekonstruisanim pješačkim površinama.

Svjedoci smo da se, i pored svega navedenog što smo uradili i investirali u poboljšanje urbanog izgleda grada Visoko, svakodnevno parkiraju motorna vozila na novoizgrađenim i rekonstruisanim pješačkim površinama posebno kod Doma zdravlja Visoko i Poslovnice PIO/MIO u neposrednoj blizini PU Visoko.

Ovim postupcima nesavjesnih građana nanosi se velika šteta na novim betonskim pločama i ostaloj betonskoj galanteriji koja ne može podnijeti opterećenja motornog saobraćaja i na najbezobzirniji mogući način devastira sve lijepo što se izgradi u gradu Visoko.

Uvažena gospodo, tražim da se postupajući u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast i nadležnostima organa unutrašnjih poslova, i u saradnji sa našim Službama, maksimalno angažujete kako bi se spriječilo parkiranje i ostavljanje motornih vozila na trotoarima u ulici Branilaca i nastavak destrukcije javnih površina i općinske imovine.

S poštovanjem!

OPĆINSKI NAČELNIK VISOKO
Munib Alibegović

(VisokoIN)

Vezani članci

U Visokom pronađena droga, jedna osoba uhapšena

VISOKOIN.COM

Otvorena kolektivna izložba amaterskih likovnih stvaralaca Visokog

VISOKOIN.COM

Milica Todorović: Obožavam grad Visoko jer ima nevjerojatnu energiju

VISOKOIN.COM

Firme i odgovorna lica zaduženi za zimsko održavanje puteva

VISOKOIN.COM

Najmlađi gradski vijećnik / Tarik Halilović napustio Platformu za progres i pristupio SDP-u BiH

VISOKOIN.COM

Amra Babić: Sretan Dan državnosti!

VISOKOIN.COM