Zarađivala ogroman novac i pjevala Titu: Kraj dočekala u siromaštvu i bijedi

Latifa Kujović Nafija bila je crnogorska pjevačica, divnog glasa i raskošne ljepote.

Važila je za veoma popularnu pjevačicu, a njenom glasu i ljepoti divili su se mnogi.

Kako je bila izuzetno cijenjena u svetu muzike, imala je priliku da pjeva i predsjedniku bivše Jugoslavije Josipu Brozu Titu.

“Pjevala sam Titu i Žarku, Titovom sinu. Napravio je skandal. Došla policija i pokupila ga”, govorila je Nafija, prenosi Nova.

Takođe, ono što je pjevačica isticala bilo je to da ju je mnogo puta pratio muzičar Ismet Alajbegović Šerbo, on je bio jedan u muzičara sa kojim nije mogao svako da sarađuje.

Latifa je svojim radom zarađivala veliki novac, a njen početak muzičke karijere desio se iznenada u Sarajevu, kada je upoznala pjevačicu Divnu Kostić.

“Ona me je povukla da pjevam. Punih 30 godina sam pjevala i živjela po hotelima. Nema grada u bivšoj Jugi u kom nisam nastupala. Pjevala sam i u Trstu, onu staru ‘Sejdefu majka buđaše’. Kakvo je to bilo vrijeme, kakvi ljudi. Ovo je danas sve je… Kakva muzika, takva i država”, ispričala je jednom prilikom Nafija.

Međutim, bez obzira na veliki novac koji je zarađivala tokom karijere, ona je ipak život završila u nemaštini.

Kraj života dočekala je u memljivoj sobi prognaničkog naselja Rudeš, ona se do samog kraja borila prodajući na ulici svoju staru garderobu.

“Da nisam bila pametna i nastupala preko beogradske ‘Estrade’, danas ne bih imala ni za hljeb i vodu”, pričala je pjevačica.

Latifa Kujović Nafija umrla je 2015. u Beranama, a sahranjena je na muslimanskom groblju na Jasikovcu.