Zdenko Antović: Zašto nema odgovora gradonačelnici iz RK i NK Bosna?

U interviu za TV Visoko 12.10.2020. gradonačelnica Babić je dala izjavu, frapantni podatak, da je Rukometnom klubu Bosna i Nogometnom klubu Bosna dostavljeno 500.00,00 (petsto hiljada) KM za izmirenje njihovih dugova (??!!)

Ili ona laže, ili spomenuti klubovi skrivaju istinu. Nadalje, gradonačelnica je izjavila da je ”suludo” više davati pare za ”kupovinu sudija i delegata”, te da će Visoko u budućnosti forsirati samo ”amaterski sport”, valjda misleći da su nogomet i rukomet u Visokom (polu)profesionalni, te da Grad više nema interesa za bilo kakav kvalitet u ovoj oblasti (??!!).

Bila je ovo golema nespretnost Babićeve, ili je to stvarna njena vizija, ili sebe smatra jedinim čimbenikom odlučivanja svih sfera života u Visokom (u ovom slučaju sporta) !?

Rukometni klub više od tri godine nije održao Skupštinu, pa se i ne zna gdje su pare potrošene, generalno, a pogotovu dio od ovog ”poklona gradonačelnice od pola miliona”. Nogomet je pao u rezultatski ambis, najveći od osnivanja kluba 1953.

Da je Visoko grad apsurda, ”pod (ruko)vodstvom Babičke”, potvrđuje podatak da je prije nekoliko dana Gradsko vijeće glatko usvojilo Izvještaj o stanju sporta u Visokom (?!).