Zuckerberg: Google, Microsoft i Yahoo špijuniraju

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg rekao je kako Google, Microsoft i Yahoo u tajnosti prikupljaju puno više podataka o korisnicima dok surfaju internetom od Facebooka. Dodao je i kako nije u sukobu s tim kompanijama.

Prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg gostovao je u talk showu Charlieja Rosea na PBS-u te je, između ostalog, otkrio kako pojedine velike firme prikupljaju puno više podataka o korisnicima od Facebooka.

”Kompanije poput Googlea, Microsofta i Yahooa prikupljaju puno više informacija o korisnicima nego što to Facebook čini. Razlika je u tome što oni to rade korisnicima iza leđa. Dok vi surfate, oni skupljaju informacije o vama”, rekao je Zuckerberg.

Smatra kako se prigovori o narušavanju privatnosti uvijek javljaju prilikom pojave novih tehnologija, a uprkos tome što ih je optužio za špijunažu, Zuckerberg je poručio da nije u sukobu s drugim velikim kompanijama iz Silicijske doline.

Tokom gostovanja u talk showu Zuckerberg je govorio i o nedavno preminulom Steveu Jobsu za kojeg je rekao da je bio njegov mentor te da ga je naučio kako voditi kompaniju u Silicijskoj dolini. Istaknuo je da Jobs nikada nije želio kupiti Facebook.

(VisokoIN)

Vezani članci

Poznato zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com