Zuckerberg priprema nova iznenađenja na Facebooku!

Facebooku će se pridružiti ekipa iz Gowalle koja će navodno raditi na unaprjeđenju Timelinea i na drugim projektima na ovoj društvenoj mreži. Ono o čemu se pisalo proteklih nekoliko dana sada je dobilo i službenu potvrdu – Facebook je preuzeo Gowallu, geolokacijski servis i konkurenta popularnom Foursqareu.

Gowallina aplikacija izuzetno je popularna među korisnicima iPhonea i telefona koji rade na Androidu koji putem nje “čekiraju” i dijele svoju lokaciju u restoranima, kinima, pozorištima i na brojnim drugim mjestima.

U The Guardianu kažu da je ovo najznačajnija i najveća Facbookova akvizicija ove godine te da oni prije izlaska na berzu žele unaprijediti svoju društvenu mrežu, ali i dodatno konkurisati Googleu+.

Glasnogovornica Facebooka prilikom objave ove akvizicije rekla je kako ove dvije kompanije dijele mnoge zajedničke ciljeve – “razvoj odličnih proizvoda koji su namijenjeni milionima korisnika” te “razvoj novih načina na koji se ljudi mogu povezati i dijeliti zanimljivosti iz njihovih života”.

Ono što je posebno zanimljivo jest da Facebook neće preuzeti Gowallin servis i tehnologiju, kao niti podatke njenih korisnika, već ih zanimaju zaposlenici te kompanije koje će im u budućnosti pomoći na razvoju novih projekata, prenosi dnevnik.hr.

Na CNN-u kažu da bi jedan od tih projekata mogao biti unaprjeđenje Timelinea, no nije poznato kakve novitete možemo očekivati na “liniji naših života” na Facebooku. Možemo samo pretpostaviti da će ti noviteti biti vezani uz nove i inovativne načine dijeljenja sadržaja i lokacija putem Timelinea – iako opcije dijeljenja lokacija na ovoj društvenoj mreži već postoje, a možda nam ekipa iz Fejsa priprema i neka dodatna iznenađenja.

Također, i dalje nam nije poznato kada će Timeline postati i službeno dostupan korisnicima – Mark Zuckerberg ga je najavio kao jedan od najvećih noviteta na ovoj društvenoj mreži u posljednje vrijeme i rekao da ga možemo očekivati uskoro, no prošla su više od dva mjeseca, a većina korisnika i dalje koristi stari profil.

U svakom slučaju, sigurno je da Zuckerberg i ekipa spremaju nova poboljšanja i još bolji Facebook s više opcija koje će nam korištenje najpopularnije društvene mreže učiniti još ugodnijim iskustvom.

(VisokoIN)

Vezani članci

Poznato zbog čega vam je ovih dana usporen YouTube

Visokoin.com

Telemach BH donosi nove brzine interneta u EON paketima

Visokoin.com

Instagram najavio nekoliko zanimljivih novosti, evo što su sve pripremili

Visokoin.com

Google uvodi FLoC za praćenje korisnika

Visokoin.com

Google otkriva kako se ponašamo u drugom valu epidemije i koji su nam prioriteti

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com