„Šemso Mehmedović je isti kao Mevlid Jašarević“

Na kamenom zidu u centru Tešnja juče je osvanuo grafit “Šemso Mehmedović = Mevlid Jašarević”, Prema riječima stanovnika Tešnja, koji je insistirao na anonimnosti, poređenje visokog funkcionera i poslanika SDA u Parlamentu BiH sa vehabijom koji je prije dvadesetak dana izveo teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu najbolje pokazuje šta o Šemsudinu Mehmedoviću misle njegovi sugrađani.

“Građanima Tešnja je dosta omalovažavanja, maltretiranja, laži i vjerske i nacionalne netrpeljivosti. Glavni vinovnik takve situacije u Tešnju je upravo Šemsudin Mehmedović i ovim grafitom njegovi sugrađani su mu pokazali šta misle o njemu. On je poznat po tome da je u BiH doveo, organizovao, obučavao i finansirao ljude i grupe poput one čiji je pripadnik Mevlid Jašarević”, kaže sagovornik lista “Press RS” koji je i objavio sliku grafita.

U Tešnju je osvanuo i grafit lascivnog sadržaja “Šemsudin g… Maju Tarabar”, za koju Pressov sagovornik kaže da je osoba poznata po kontaktu sa vehabijskim grupama i pokretima.

“Press RS” je također nedavno objavio tekst i iskaz zaštićenog svedoka, koji je Tužilaštvu BiH ispričao da je mudžahedin Ebu Hudeifa Zeid u septembru 1992. godine Šemsudinu Mehmedoviću, tadašnjem načelniku policije u Tešnju, donio četiri odsječene glave srpskih vojnika zarobljenih na koti Crni vrh, koja se nalazi između Tešnja i Teslića. U Tužilaštvu BiH su potvrdili da se provjeravaju navodi iz krivične prijave MUP-a RS protiv “ratnog gospodara života i smrti” u Tešnju Šemsudina Mehmedovića, navodi ovaj list.

(VisokoIN)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

Visokoin.com