Admir Babić: Ako 600.000KM izdvajamo za TV Visoko samo zbog Sjećanja, treba je odmah ugasiti

Poštovani sugrađani, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Visoko, izrazio sam zabrinutost po pitanju objektivnog i sveobuhvatnog izvještavanja lokalne televizije RTV Visoko.

Na sjednici Gradskog vijeća Visoko jučer sam postavio niz pitanja kojima želim utvrditi stepen profesionalnosti i nepristrasnosti rada ove medijske kuće. Smatram da mediji čiji je osnivač Grad Visoko mora biti javni servis svih građana, a ne glasilo bilo koje političke opcije.

Zanima me i zapošljavanje novih kadrova, promjene programske sheme i politička ravnoteža u izvještavanju. Građani imaju pravo znati da je njihov novac kojim finansiraju RTV Visoko utrošen na profesionalan i objektivan rad.

Također sam zatražio informacije o planovima za produkciju emisija u kojima će biti zastupljena različita politička stajališta. Samo uz punu transparentnost i raznolikost možemo govoriti o pravednom i sveobuhvatnom informiranju javnosti.

Kroz svoj rad nastavit ću pomno pratiti rad RTV Visoko i zalagati se za jačanje demokratskih standarda i profesionalizam u lokalnim medijima, što je ključno za razvoj otvorenog i slobodnog društva.

Vezani članci

SDP Visoko: Naši vijećnici su najaktivniji u Gradskom vijeću

Visokoin.com

Admir Babić: Inicirao sam ponovo otvaranje blagajne JP “Visoko Ekoenergija” u Naselju Luke

Visokoin.com

Admir Babić: Da li ćemo dozvoliti da nas gradska Uprava laže i obmanjuje?

Visokoin.com

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

Visokoin.com

Admir Babić: U kojoj fazi je stečajni postupak preduzeća Velepromet-Maloprodaja DD Visoko

Visokoin.com

Admir Babić: Potrebno izgraditi pješačku stazu uz put Arnautovići-Mulić

Visokoin.com