Admir Babić: Da li ćemo dozvoliti da nas gradska Uprava laže i obmanjuje?

Poštovani sugrađani, a posebno vi koji stanujete u MZ Rosulje, tačnije u naselju Carica, na ovaj način želim da vas upoznam sa skandaloznim stanjem u kojem se nalazi naša inicijativa za obnovu igrališta za mlade u ovom naselju. Naime, nakon više od dvije godine iniciranja, vijećničkih pitanja i borbe sa gradskom administracijom kao i onima koji su ovaj mandat na vlasti u Visokom, danas sam dobio razočaravajući i neshvatljiv odgovor na moje vijećničko pitanje o istom.

Služba za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Visoko danas, 21. septembra 2023. godine ili skoro 32 mjeseca od usvajanja ove inicijative za obnovom igrališta u Carici odgovorila je da je **poništila postupak javne nabavke za izradu projektne dokumentacije** za igralište i da će **ponovno poduzeti aktivnosti** potrebne za izradu iste. Ovo znači da nakon 32 mjeseca od usvajanja inicijative Gradskog vijeća, koje je zakonodavna vlast u gradu Visokom, nadležna gradska služba nije uradila ništa osim što je poništila nešto što nije ni započelo.

Ovo je sramota i uvreda za sve nas koji smo se zalagali za ovaj projekat, a posebno za djecu i mlade iz naselja Carica koji su zaslužili da imaju sportsko igralište i da se ne igraju na ulici strahujući za svoj život. Ovo je također dokaz da gradska uprava ne mari za potrebe građana, već samo za svoje interese i privilegije. Ovo je također pokazatelj da gradska uprava nema viziju ni kapacitet da riješi probleme infrastrukture i ekologije u našem gradu.

Zato vas pozivam da se pridružite mojoj borbi za obnovu igrališta u Carici i da zajedno pokažemo da ovaj dio grada, djeca koja žive tu i ona koja će živjeti u budućnosti moraju imati igralište za sportske aktivnosti.

Zato vas pozivam da podijelite ovaj tekst sa svojim prijateljima i komšijama i da im kažete da nam se pridruže u ovoj akciji. Zato vas pozivam da ne dozvolimo da nas gradska uprava ignoriše i ponižava.

Za kraj, želim samo da podsjetim da je Mjesna Zajednica Rosulje jedna od najmnogoljudnijih mjesnih zajednica u gradu Visoko. U ovom naselju je postojalo sportsko igralište, koje je devastirano tokom agresije na našu državu. Od završetka agresije pa do današnjeg dana ništa nije urađeno na ovom lokalitetu, a Lokalni izbori su za 13 mjeseci.

Zato vas pitam: Da li ćemo dozvoliti da nas gradska uprava laže i obmanjuje još jednom ili ćemo se izboriti za naše pravo na igralište?

Srdačno,
Vaš gradski vijećnik Admir Babić

Vezani članci

Admir Babić: Ako 600.000KM izdvajamo za TV Visoko samo zbog Sjećanja, treba je odmah ugasiti

Visokoin.com

SDP Visoko: Naši vijećnici su najaktivniji u Gradskom vijeću

Visokoin.com

Admir Babić: Inicirao sam ponovo otvaranje blagajne JP “Visoko Ekoenergija” u Naselju Luke

Visokoin.com

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

Visokoin.com

Admir Babić: U kojoj fazi je stečajni postupak preduzeća Velepromet-Maloprodaja DD Visoko

Visokoin.com

Admir Babić: Potrebno izgraditi pješačku stazu uz put Arnautovići-Mulić

Visokoin.com