Ahmetović i dalje ministar bezbjednosti BiH?!

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović tu će dužnost gotovo sasvim sigurno obavljati i u narednom sazivu Savjeta ministara BiH, istakao je predsjednik Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Halid Genjac.

On je pojasnio da se takvo kadrovsko rješenje uklapa i u obavezu da četiri ministra u Savjetu ministara budu iz Republike Srpske.
Kako prenosi Srna, prema njegovom mišljenju, blizu su istini spekulacije da će, osim Ministarstva bezbjednosti, SDA pripasti i Ministarstvo odbrane, a resor inostranih poslova, te transporta i komunikacija Socijaldemokratskoj partiji BiH.

“Stvari otprilike tako stoje. Nije to još definitivno, odnosno nije bilo sporazuma o tome. Sutra bi moglo da bude više informacija”, rekao je Genjac i dodao da će novi detalji o tome biti saopšteni na sutrašnjoj redovnoj konferenciji za novinare SDA.

Genjac smatra da bi, ako SIPA i Centralna izborna komisija BiH ubrzano urade svoj dio posla, teoretski mogli najdalje do 15. januara imati novi saziv Savjeta ministara BiH.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com