Alma Sejfović zarađivala novac u kozmetičkim salonima i novac slala bratu u zatvor

U nastavku suđenja Amelu Sejfoviću kojeg se uz još pet osoba tereti za pljačku Raiffeisen banke 2015. godine na Ilidži, danas je svjedočila njegova sestra Alma Sejfović.

Odgovarajući na pitanja svog advokata Omara Mehmedbašića, Alma je kazala kako je radila kao kozmetičarka od svoje 19. godine. Prvo zaposlenje imala je u salonu na Dolac Malti gdje je završila jednogodišnju obuku te radila godinu i po. Nakon toga je otvorila svoj salon od kojeg je imala prihode.

“Dok sam radila u tom salonu brat mi je bio u zatvoru u Crnoj Gori. Novac koji sam mu slala je bio od zarade u kozmetičkom salonu i posjećivala sam ga”, kazala je.

Potom je navela koje automobile je vozila, a riječ je o skupocjenim Mercedesima, Audiju 6, BMW-u, Audiju 8 itd.

“Zarađivala sam dovoljno novca da sebi kupim automobil, a kada bih htjela kupiti novi pomagao mi je i otac koji je radio u Njemačkoj. On bi mi dodao novac koji bi mi nedostajao”, kazala je.

Tužilac je ispitivao o zaradi i načinu na koji je radio njen salon koji je bio smješten u blizini BH Pošte na Dolac Malti. Alma je kazala kako je salon bio registrovan na njenu rodicu jer se ona tada nalazila u Sloveniji na obuci i da nije mogla doći u roku od tri dana kako je naložila inspekcija da završi potrebnu papirologiju. Salon je radio tri godine.

“Od zarade je u prosjeku ostajalo 2.000 do 2.500 KM”, kazala je.

Istakla je i kako je radila privatno estetske tretmane od čega joj je ostajalo 700 KM po jednom tretmanu, što su joj bili dodatni prihodi.

Cilj advokata Mehmedbašića je bio da dokaže kako njegova branjenica imala dovoljno novca za sve svoje potrebe i skupocjene automobile, a ne da je taj novac stekla učestvujući u pljački banke.

Danas je trebala svjedočiti i Nizama Beširević koja je također među optuženima, ali je advokat Izet Baždarević odustao od ispitivanja. Advokati su tražili i nova dva sudska i medicinska vještaka kazavši kako vještak koji je iznio detalje nalaze nije mogao utvrditi iz kog oružja je bilo zrno kojim je usmrćen biciklista Kemo Bašić.

Naredno ročište bit će održano 13. decembra 9:30 sati kada će svjedočiti optuženi Goran Šakota i Haris Hajrović, te svjedokinja Aida Kulovac.

Vezani članci

Amel Sejfović štrajkuje glađu iza rešetaka KPZ Zenica: ‘Dobio je sve što je tražio’

Visokoin.com

Svjedočila Sejfovićeva bivša djevojka: Novac je trošio na izlaske

Visokoin.com