Svjedočila Sejfovićeva bivša djevojka: Novac je trošio na izlaske

Saslušanjem Naide Kadrić, svjedokinje odbrane danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Amelu Sejfoviću i drugima, optuženima za pljačku Raiffeisen banke na Ilidži u novembru 2015. godine, a tokom koje je poginuo slučajni prolaznik Kemo Bašić.

Osim Sejfovića, na optuženičkoj klupi su Arif Hajradinović, Alma Sejfović, Nizama Beširević, Haris Hajrović, Goran Šakota i Samir Baltić. Oni se terete za razbojništvo, pokušaj ubistva, teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, pripremanje krivičnog djela i pomaganje izvršiocu nakon krivičnog djela.

Odgovarajući na pitanja Sejfovićevog advokata Muhidina Kape, svjedokinja je kazala da je od 2011. do 2012. godine bila u ljubavnoj vezi sa Sejfovićem.

– Često smo se viđali. To je bio period kada je izašao iz zatvora u Zenici, pojasnila je ona. Advokata je zanimalo da li je Sejfović imao u tom periodu novca i na šta ga je trošio. Kadrić je kazala da je Sejfović trošio novac na izlaske.

– Lijepo se oblačio. Imao je audi, tamno plave boje. Govorio je i da treba da ide u Njemačku, pojasnila je ona.

Tužilac Dragan Slijepčević je u sudski spis dostavio dopis u kojem Sud obavještava da je Anel Sejfović, prije saslušanja u sudnici, tri puta prisustvovao suđenju u ovom predmetu, što nije dozvoljeno. Odbrane svih optuženih su nakon toga kazale da odustaju od ovog svjedoka. Također, ranije je bilo najavljeno saslušanje Gorana Šakote, ali je njegova odbrana koju zastupa advokat Rusmir Karkin kazao da odustaje od toga.

Suđenje se nastavlja 27. decembra saslušanjem novih svjedoka odbrane.

Podsjećamo, Amel Sejfović je nedavno povjegao iz pritvora sarajevskog KPZ-a, pa je, nakon hapšenja, prebačen u pritvor KPZ-a Zenica, odakle ga sudska policija dovodi na suđenje. Protiv njega je i u ovom slučaju podignuta i potvrđena optužnica, a uskoro se očekuje početak suđenja u ovom predmetu.

Vezani članci

Amel Sejfović štrajkuje glađu iza rešetaka KPZ Zenica: ‘Dobio je sve što je tražio’

Visokoin.com

Alma Sejfović zarađivala novac u kozmetičkim salonima i novac slala bratu u zatvor

Visokoin.com