Amel Sejfović štrajkuje glađu iza rešetaka KPZ Zenica: ‘Dobio je sve što je tražio’

Opasni sarajevski momak Amel Sejfović već nekoliko dana štrajkuje glađu iza rešetaka KPZ Zenica.

On je danas trebao doći na Kantonalni sud u Sarajevu, gdje mu se sudi zbog bijega iz KPZ Sarajevo, ali nije zbog njegovog zdravstvenog stanja.

To je za Crnu Hroniku potvrdio direktor KPZ Zenica Rusmir Isak.

Kaže da su danas obavijestili Kantonalni sud da osuđena osoba Sejfović Amel neće moći biti prisutan na sudskoj raspravi zbog kompromitovanog zdravstvenog stanja.

– Razlog tome je što osuđena osoba duže vremena odbija da uzima zatvorsku hranu, a i manje se snabdijeva na kantini – kaže Isak za CH.

Kaže da je Sejfović prvo odbijao kontrolu medicinskog osoblja i primanje infuzije.

– Ljekari su mu prekontrolisali sve zdravstvene parametre, te su svi uredu, nema povišen krvni pritisak, ali je ljekar odlučio iz samo zdravstvenih razloga da osuđenika ne uputi na sud. Njemu je i u petak nuđena infuzija i preko vikenda bi primio još dvije, ali ju je on odbio – kaže Isak.

Razlozi Sejfovićevog štrajka glađu se još uvijek ne znaju, ali su mu iz KPZ Zenica udovoljili nekim zahtjevima.

– Dobio je sve što je tražio, dobio je više telefonskih poziva, pojačanu hranu, a imao je i slobodne posjete sa suprugom prije par dana. Odobreno mu je sve ono za šta se nama obratio i što je u skladu sa zakonskim mogućnostima tako da se razlog štrajka ne zna što pokazuje da nije motiviran da bude u boljem stanju. Očito mu je namjera nešto drugo – zaključio je direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak.

Vezani članci

Svjedočila Sejfovićeva bivša djevojka: Novac je trošio na izlaske

Visokoin.com

Alma Sejfović zarađivala novac u kozmetičkim salonima i novac slala bratu u zatvor

Visokoin.com