Amerikanac počinio samoubistvo na Baščaršiji

Američki državljanin, koji je prije dva dana pronađen mrtav u sarajevskoj opštini Stari grad, izvršio je samoubistvo, rekao je Srni portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Nefić je naveo da su sudski vještaci jutros obavili obdukciju u prostorijama Instituta za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

“Utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica samoubistva oštrim predmetom, odnosno nožem. Osim te rane, druge rane i povrede koje bi izazivale sumnju, nisu uočene”, pojasnio je Nefić.

On je dodao da policija nastavlja aktivnosti na prikupljanju svih relevantnih činjenica kako bi u potpunosti rasvijetlili sve okolnosti uzroka ovog samoubistva.

Građani su u srijedu, 1. februara, obavijestile policiju da u ulici Kračula broj 12 na Baščaršiji leži muškarac koji je povrijeđen nožem u grudi. Na lice mjesta izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji je ljekar nakon pregleda konstatovao smrt.

Utvrđeno je da je riječ o američkom državljaninu koji je određeno vrijeme boravio u Sarajevu. Nastradali je upravo ovih dana trebalo da se vrati u SAD, što potvrđuje kupljena karta koja je kod njega pronađena.

(VisokoIN)

Vezani članci

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com

Policija traga za Šerakom i Hodžićem, zarobili i pretukli muškarca?!

Visokoin.com

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

Visokoin.com

VISOKO: Osuđeni roditelji koji su dijete izgladnjivali i držali kao roba

Visokoin.com

U ulici Visočkih brigada konzumirao alkohol, pa počeo da plače i puca iz pištolja

Visokoin.com

Pretresom vozila u Visokom pronađena 3 kg droge

Visokoin.com