Benjamin Tatar se vratio u PLBiH, igrat će u FK Borac

Bivši igrač Sarajeva i povremeni reprezentativac BiH, Benjamin Tatar novi je igrač FK Borac.
Tatar je sa banjalučkim klubom potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

“Uvjeren sam da će Benjamin Tatar biti veliko pojačanje za naš klub, a njegov dolazak bio je i želja novog trenera Nenada Lalatovića. Sem Benjamina Tatara, sa kojim je večeras potpisan ugovor, privodimo kraju realizaciju još nekoliko transfera. Moguće je da ćemo u već u toku sutrašnjeg dana imati novine. Želimo da stvorimo kvalitetnu ekipu koja će biti u mogućnosti da ostvari najviše ciljeve”, poručio je Bogoljub Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

Rođen 18.maja 1994 godine, Benjamin Tatar, punu igračku afirmaciju stekao je u dresu FK Sarajevo koji je nosio na 81 utakmici, a u tom periodu je prvi put obukao i dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Za to vrijeme, stekao je status jednog od najboljih fudbalera Premijer lige BiH i bio je među najzaslužnijim za dvije šampionske titule i trofej Kupa BiH koji su stigli na Koševo.

Nako što je napustio Sarajevo, svoju igračku karijeru nastavio je u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, a nakon godinu i po dana pečalbe vraća se na premijerligaške terene, tačnije na Gradski stadion u Banjaluci.