BH Airlines izbacio putnike, pa im slagao da imaju “prioritetnu grupu”!?

Osmero putnika koji su jučer ujutro iz Sarajeva avionom “BH Airlinesa” trebali putovati u Amsterdam, doživjelo je veliku neugodnost na Međunarodnom aerodromu Sarajevo kada su im iz bh. avioprijevoznika saopćili da je neko zauzeo njihova mjesta u avionu te da ne mogu putovati!

Hasan Alić iz Sarajeva kazao je za Dnevni avaz da je rezervirao avionske karte početkom novembra prošle godine i platio ih 1. decembra, ali da za njega i njegovu peteročlanu porodicu jučer ujutro u avionu “BH Airlinesa” nije bilo mjesta.

– Kada sam došao da čekiram karte, rečeno mi je da ne možemo putovati, jer je iz “BH Airlinesa” došla obavijest da prioritet ima grupa od 120 ili 130 ljudi, nisam siguran. Potom sam razgovarao sa službenikom ove kompanije Amerom Varešanovićem, koji mi je isto to ispričao i rekao da možemo putovati tek ujutro – rekao je rastreseno Alić.

Varešanović nije želio komentirati ovaj slučaj.

No, njegov kolega Amir Jažić, finansijski direktor, priznao je grešku, kazavši da će tek biti utvrđeno ko je krivac. Kako je pojasnio, neko je u bh. kompaniji napravio više rezervacija za let nego što ima mjesta, a potom se pokušao izvući objašnjenjem o nekakvoj prioritetnoj grupi!

– Naša je greška i ujutro (danas, op. a.) ispitat ćemo cijeli slučaj. Ne radi se ni o kakvoj prioritetnoj grupi. Neko je zbog praznika uradio “overbooking” (višak rezervacija, op. a.), a da nije gledao – objašnjava Jažić.

Sličnu neugodnost jučer ujutro je doživjela i Belma Ridžal, čiji se sin Admir Idrizović zbog unaprijed utvrđenih obaveza morao vratiti u Amsterdam.

– Bez ikakvog objašnjenja rečeno nam je da smo višak, iako smo kartu obezbijedili prije najmanje mjesec i po. Najgore je što se nikome ne možete obratiti za pomoć, jer svi u “BH Airlinesu” i dalje proslavljaju novogodišnje praznike. Nasreću, nije se pojavilo troje ljudi, tako da su moj sin i još dvojica momaka uspjeli poletjeti – priča ogorčeno Ridžal.

(VisokoIN)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

Visokoin.com