BH Airlines: Nismo pred kolapsom, poslujemo uspješno!

Bosanskohercegovačka aviokompanija BH Airlines objavila je kako u posljednje vrijeme posluje uspješno i veoma konkurentno na aviotržištu.

Reagirajući na informacije da je BH Airlines pred kolapsom, iz ove kompanije su saopćili kako su uspjeli da konsoliduju snage i da uspješno krenu u ljetnu turističku sezonu.

“Putnici su imali priliku da kupe aviokarte po akcijskim cijenama na svim destinacijama. Oba aviona su raspoloživa u floti i kao takva su angažovana na redovnim, charter i drugim destinacijama po potrebi. Ovi navodi ukazuju na pozitivna kretanja u svim segmentima kompanije, kojoj je cilj sigurnost letenja čime je i sama kompanija nagrađena sa maksimalnih sedam zvjezdica za sigurnost od strane Airlinereatings. Dugoročni sanacioni kredit iz 2005. je u cjelosti otplaćen, a napravljen je sporazum o izmirivanju dugovanja nastalih po osnovu neredovnog finasiranja obaveza kompanije u vezi finansiranja leasinga za nabavku postojeća dva aviona ATR72-212“, saopćeno je iz ove kompanije.

Iz BH Airlinesa navode da je u protekloj poslovnoj godini ova kompanija, prvi put u historiji njenog postojanja, ostvarila pozitivan finansijski rezultat.

(VisokoIN/AA)

Vezani članci

Hoće li tona peleta biti 1.000 KM?

Visokoin.com

Potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji Vispak

VISOKOIN.COM

Visočki Neimax nastavio trend rasta pored svih problema

VISOKOIN.COM

Erdogan nakon velikog pada lire: Turska će pobijediti u ekonomskom ratu

VISOKOIN.COM

Jasmin Sirčo: Arhitektura je uvijek odraz društva i konteksta iz kojeg dolazi

VISOKOIN.COM

Općina Breza otvorila vrata investitorima iz dijaspore

VISOKOIN.COM