BiH prvi put na sajmu u Dubaiju

Delegacija Bosne i Hercegovine, predvođena federalnom ministricom okoliša i turizma Brankom Đurić i zamjenicom ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Erminom Salkičević-Dizdarević, boravit će u službenom posjetu Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje će prisustvovati i posjetiti jedan od najvećih i najznačajnijih svjetskih turističkih sajmova ATM Dubai 2012.

Sajam se održava u Dubai Međunarodnom kongresnom i izložbenom centru od 30. aprila do 3. maja, a ove godine na ATM-u prvi put predstavit će se i Bosna i Hercegovina.

Posjetom bh. izložbenom štandu, ministrica Đurić sa suradnicima dat će snažnu potporu turističkom sektoru naše zemlje da se upusti u tržišnu utakmicu za svakog gosta nudeći kvalitetne turističke proizvode utemeljene na prirodnim ljepotama, bogatstvu tradicijskih i kulturoloških različitosti na malom prostoru, saopćeno je iz Ureda ministrice Đurić.

-Svjesni smo da je neophodno ulagati u promociju turizma kako na domaćim tako i na međunarodnim sajmovima jer, osim izravnog kontakta “face to face” i predstavljanja proizvoda, ATM Dubai pravo je mjesto za spoznavanje naših mogućnosti i kvalitete, upoznavanje konkurencije, ali i stjecanje novih znanja – izjavila je ministrica Đurić.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com