Brutalno nasilje nad 3-godišnjom djevojčicom je poziv za uzbunu i akciju

Povodom stravičnog slučaja teškog porodičnog nasilja, u kome je gotovo na smrt pretučena trogodišnja djevojčica iz Travnika, Klub parlamentarki najoštrije osuđuje ne samo ovakav vid nasilja u kojem je žrtva bespomoćna djevojčica od svega tri godine, nego nasilje uopće.

“Izražavamo zabrinutost nad sudbinom djevojčice koja je žrtva zlostavljanja, naročito zbog činjenice da je nasilnik nakon 48 sati pušten na slobodu. Sama vijest o počinjenom nasilju nad trogodišnjom djevojčicom poziv je za uzbunu i akciju. Klub parlamentarki poziva nadležne organe i institucije da sprovedu detaljnu istragu, ali ne samo sa stanovišta krivične odgovornosti, nego da se i iz ovog nerazumnog čina izvuku pouke i pokrenu procedure koje će u najvećoj mogućoj mjeri spriječiti slične događaje u budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Potreba za snažnijom i djelotvornijom akcijom je neophodna, jer je jasno da su zakazale institucije sistema.

“Svakako je i ovaj zločin alarm da snažno dignemo svoj glas ne samo protiv nasilja u porodici, nego protiv nasilja općenito. Naše je društvo, nažalost, postalo neosjetljivo i nijemo na mnoge slučajeve nasilja, pa je bilo samo pitanje dana kada će se pojaviti ovako drastični slučajevi”, stoji u saopštenju.

Klub parlamentarki će zbog svoje pozicije i odgovornosti prema građanima pratiti kompletan razvoj ovog slučaja i u skladu sa svojim nadležnostima poduzeti odgovaraujće korake.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com