Bugojno: Uhapšen zbog seksualnog odnosa s dvije djevojčice

Službenici Federalne uprave policije (FUP) podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu u Travniku Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv S.H. iz Bugojna zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “spolni odnos s djetetom” i “navođenje na prostituciju”, saopćio je FUP.

Istražitelji Sektora kriminalističke policije su utvrdili osnov sumnje da je prijavljeni, u periodu od 2009. do 2011. godine, radeći kao konobar u dva ugostiteljska objekta u Bugojnu, nakon što je upoznao dvije maloljetne osobe sa područja Srednjobosanskog kantona (SBK), zaposlio ih u tim ugostiteljskim objektima, a potom imao seksualne odnose s njima.

Kako se dalje navodi, prijavljeni ih je navodio na prostituciju, iskorištavajući njihovo teško materijalno stanje, kao i nerazvijeno stanje svijesti, s obzirom da je riječ o osobama od 12, odnosno 14 godina.

Prijavljeni je omogućavao većem broju osoba da dijete i maloljetnicu seksualno iskorištavaju, od čega je ostvarivao protivpravnu imovinsku korist.

Nakon hapšenja i kriminalističke obrade, prijavljeni je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat na daljnje postupanje nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopćenju.

(VisokoIN/Onasa)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com