Confero: Konkurs za dramske tekstove

Povodom 8. godišnjice Teatarske scene „Confero“ i prve godišnjice Udruženja mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“ raspisuje konkurs za dramske tekstove i to:

Dramski tekst za srednjoškolsu scenu. Izbor teme je slobodan, a žanr i idejni koncept teksta ne smije uključivati rodne uloge (majka, otac i sl.). Posebno treba voditi računa da tematika predstave kao i uloge u njoj predstavljaju aktuelne probleme mladih srednjoškolaca danas.

Glavna nagrada jeste izvođenje ovog teksta u okviru domaće teatarske scene i Festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu kao i gostovanja sa odabranim tekstom. Tekstopisac, pored navedenog, uzet će i aktivno učešće u stvaranju, režiranju predstave.

Dramski tekst za studentsku scenu. Ovaj dramski tekst po pitanju rodnih uloga ne sadrži ograničenja, a također je žanrovski i idejno slobodan. Tematski treba obrađivati pitanje „Feminizma“. Nagrada za odabrani dramski tekst jeste javno izvođenje na domaćoj sceni kao i izvođenja na gostovanjima.

Konkurs ostaje otvoren od dana objavljivanja do 21. jula, a svi koji uđu u uži krug bit će obaviješteni radi detaljnijeg upućivanja u idejni koncept teksta. Imena pobjednika bit će poznata 11. augusta 2012. Svoje prijedloge i dramske tekstove šaljite na naš mail tgconfero@gmail.com.

Ovo je sjajna prili da mladi ljudi iskažu svoj talent i umijeće, a da ih javnost prepozna i ocjeni njiov rad.

Vaš Confero.

Vezani članci

Amra Babić: Sretan Dan državnosti!

VISOKOIN.COM

Prodata imovina firme koja je donijela procvat kožarstva u Visokom

VISOKOIN.COM

Dvojica uposlenika JP Visoko Ekoenergija Visoko osuđeni na zatvorske kazne

VISOKOIN.COM

Proizvedene u Visokom: U napolitankama pronađena salmonela

VISOKOIN.COM

Iz RK Gračanica odgovorili RK Bosna: Vaš komentar ne korespondira istini

VISOKOIN.COM

Svečano otvoren novi BH Telecom centar u Visokom

VISOKOIN.COM