Confero: Sretna Nova Godina

U ovoj novogodišnjoj čestitci želimo zaista iskreno i od srca uputiti najljepše želje za zdravlje, ljubav, sreću i uspjeh u Novoj 2012. Prije svega želje upućujemo našim članovima, našoj publici koja je bila uz nas sve ove godine, kao i našim prijateljskim udruženjima i svim građanima općine Visoko. Želimo ovdje kazati i izraziti naše iskrene nade da ćete i u 2012.godini biti uz nas i naš rad.

Iako ulazimo u novu godinu koja po svim pokazateljima i ekonomskim analitičarima neće biti nimalo lahka, niti lakša od prethodne ipak mi sa svojim mladalačkim entuzijazmom, elanom i poletom nećemo prestati, zapravo ne smijemo. Mi smo ti koje nose veliku odgovornost kulturne scene našeg grada i kulturnog života uopće. Mi smo ti koji vladajućim strukturama vlasti moramo dokazati, opet i iznova, kako postoje mladi ljudi koji će danas sutra raditi za dobrobit kulture i njen razvoj. Mi smo ti koji znaju da jednu zemlju i njen iskon čuvaju muzeji, galerije, pozorišta i ostale kulturne institucije, institucije koje predstavljaju ugled i ponos jednog naroda, države i ogledalo njenog suvereniteta i integriteta. Mi – mladi, to znamo i zbog toga će naša borba trajati. Znamo i to da je ta borba na nama, jer izgleda kako je mladost ove zemlje jedina koja je zaista spremna suočiti se sa problemima ovog haotičnog društva u kojem živimo.

Zbog toga u novoj godini prije svega želimo da ne bude vijesti, niti čak pomisli o zatvaranju pozorišta, umjetničkih galerija, muzeja. Želimo da ono što jesu uspomene budu sačuvane, da ono što jeste dokaz jednog vremena bude i dokaz budućnosti, jer čovjek bez sjećanja ne posjeduje prošlost, niti može imati budućnost, a ista stvar je i sa državom u kojoj živimo.

Još jednom iskrene čestitke povodom Nove 2012.godine.

(VisokoIN)

Vezani članci

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com

Bio je konobar, danas je poznati YouTuber Nuni: 38 dana strimovao 24 sata dnevno

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

U Visokom uhapšen Kakanjac sa vrećicama droge

Visokoin.com

Rekordna godina: Prošle godine u BiH 1,7 miliona turista

Visokoin.com