Dijelovi golfa pronađeni na autootpadu u Visokom

Policijski službenici OKP PU Gradačac su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela teške krađe – otuđenja motornih vozila, došli do saznanja o mogućim izvršiocima, a radi se o A.B., rođen 1986.godine nastanjen na području općine Vareš i M.M., rođen 1985.godine, nastanjen na području općine Breza.

Navedena lica su dana 25.03.2013.godine, na zahtjev PU Gradačac, pronađena i lišena slobode na području općina Vareš i Visoko, nakon čega su predata policijskim službenicima OKP PU Gradačac radi kriminalističke obrade. Dana 26.03.2013.godine A.B. i M.M. su, uz izvještaj, predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, počinili sljedeća krivična djela: 16.03.2013.godine krivično djelo teška krađa – otuđenje pmv. Golf II vl. M.D. na području općine Čapljina, koje je pronađeno u Gradačcu i vraćeno vlasniku, 22/23.03.2013.godine krivično djelo teška krađa – otuđenje pmv.

Golf II vl. A.P. u Gradačcu, čiji su su dijelovi pronađeni na autootpadu u Visokom, i 22/23.03.2013.godine krivično djelo teška krađa u pokušaju – pokušaj otuđenja pmv. Golf II vl. S.Š. u Gradačcu.

(VisokoIN/MUPTK)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com