Dino Merlin iz Srbije nosi milion eura

Dino Merlin mogao bi iz Srbije iznijeti million eura kada bude održao sva tri koncerta u „Beogradskoj areni“, pri tom uštedevši na plakatima, porezu, ali i organizaciji. – Dino Merlin bi iz Srbije mogao da iznese milion eura, jer kada se uzme u obzir zarada u „Areni“ (njegov honorar za jedan koncert je, kako se spekuliše, 300.000 eura!), kao i na prodatom piću i eventualno novac koji dobije od sponzora, a kada poplaća sve troškove, navedena suma mu je osigurana – tvrdi dobro obavješten izvor blizak bosanskom pjevaču i dodaje da je Merlin uštedio na čemu god je mogao.

– Nastupe Dina Merlina organizuje njegov menadžer Asim Kraljić, koji je otvorio firmu u Srbiji, a koju će najvjerovatnije zatvoriti po završetku koncerata. To se radi jer izvođači ne žele da dijele zaradu sa domaćim promoterima i organizatorima. Važno je samo da firma bude u Srbiji, tako da je Dino uštedio na organizaciji – ističe dobro obavješten izvor, koji nastavlja da nabraja sve ono što bi bošnjački muzičar mogao manje ili uopšte da ne plati.

Poznato je da Dino nije zalijepio nijedan plakat, što je za svaku pohvalu, nije mu ni bio potreban i tu je definitivno uštedio, jer nije morao da unajmi marketinšku agenciju. Ono što nije poznato je da strani izvođači državi Srbiji za nastup plaćaju znatno manji porez. Naravno, svaki izvođač plaća porez na cijenu prodate karte, plaća „Sokoju“ i Crvenom krstu, i to sve u iznosu od oko devet procenata po ulaznici. Potom, svaki izvođač, strani ili domaći, plaća procenat obezbijeđenju i organizaciji i tu izgubi oko 40 posto. Međutim, domaći izvođač od ukupne zarade plaća 47 posto državi, dok strani samo 12 procenata i 20 prilikom iznošenja novca iz države. Tako da strani izvođači svakako plaćaju manji porez; naravno, i strani i domaći plaćaju isti PDV – tvrdi dobro obavješten izvor.

”Moguće je da je uštedio na plakatima, ali uzmite u obzir da dugo nije nastupao u Srbiji, pri tom mi smo veoma jugonostalgični, a on je izvanredan umjetnik. Dino je to zaslužio i ako je našao način da zaradi u našoj zemlji legalno, to je u redu – tvrdi za „Alo!“ Fahrudin Pecikoza, dok je njegov kolega Raka Marić nešto skeptičniji kada je riječ o Merlinovoj zaradi:

– Ne znam da li Merlin može da zaradi tu sumu, ali ukoliko njegov tim radi koncert, mislim da će im biti veoma teško. Koncert u „Areni“ mora da radi neko ko poznaje teren. Nije isto organizovati koncert u Beogradu ili u Sarajevu. Takođe, javnost mora znati ko je organizator koncerta, pa šta ako se čovjek, ne daj Bože, razboli i otkaže koncerte, ko će vratiti pare ljudima? Mora se znati i iz bezbjednosnih razloga. I tačno je da strani izvođači u Srbiji plaćaju manji porez od domaćih – otkrio je Marić.

U prilog informaciji da je menadžment Dina Merlina otvorio firmu za organizaciju koncerata u Srbiji govori i činjenica da se menadžer ovog muzičara Asim Kraljić jedva sjetio imena preduzeća sa kojim posluje, piše Alo.

– Pa ne mogu tačno sada da se sjetim, u vožnji sam. To možete zvanično da saznate. Čini mi se da se zove „Digi medija promotion“. Iz Beograda su – konačno je otkrio menadžer Dine Merlina.

Međutim, u pokušaju da se pronađe zvanični sajt ove firme, Alo nije uspio, a sve one koje su našli pod tim nazivom tvrdili su da oni ne organizuju taj koncert. Kada su konačno došli do imena izvjesne Dade, koja je na čelu ove firme za organizaciju koncerta, za „Alo!“ je izjavila da firma postoji pet godina.

Naravno da nema nikakvih malverzacija i uredno smo potpisali ugovor sa „Arenom“.

Naša firma „Digi media production“ postoji već pet godina, a možete nas naći i na internetu.

Možete poslati pitanja i na e-mail Petra Milidragovića – izjavila je Dada. Poslije pretrage na internetu, ovu firmu nismo pronašli.

Na sajtu Agencije za privredne registre saznali smo da je pomenuti Petar Milidragović direktor firme „Digi media production“, koja je otvorena 2. avgusta 2011. godine, otprilike u isto vrijeme kada je Dino Merlin zakazao prvi koncert u Beogradu.

(VisokoIN)

Vezani članci

Aleksandra Prijović ide i na treću Zetru: Dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, otvoren i treći termin…

Visokoin.com

Mirza Selimović objavio novu pjesmu „Plakaćeš“

Visokoin.com

Matea Kalajdžić: “Bez ljubavi, umjetnosti, interakcije sa drugim ljudima, nemoguće je živjeti!”

Visokoin.com

“Otrov”: Jelena Rozga snimila novi spot na auto otpadu

Visokoin.com

FANTOM SLOBODE

Visokoin.com

Sergej Ćetković otvara Sarajevo Music Stage

Visokoin.com