Dio istočnog Mostara i dalje bez struje, građani tope snijeg da dođu do vode

Po informaciji kojima raspolaže Štab civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), na jednom dijelu istočnog Mostara još je otežano napajanje električnom energijom zbog kvara na dalekovodima, a otežana je i opskrba pitkom vodom. Dnevni avaz javlja kako Mostarci tope snijeg da bi došli do vode!

Po riječima načelnika Štaba civilne zaštite HNK-a Vladimira Babića, situacija u kantonu iznimno je teška, pogotovo kada se uzmu u obzir prognoze o novim vremenskim neprilikama.

Na području općine Čapljina situacija je zadovoljavajuća u urbanom dijelu općine, ali u prigradskim naseljima ima problema, ali se situacija i tamo polako normalizira. Što se tiče općine Stolac, cestovni pravci prema Neumu, Mostaru, Čapljini, Berkovićima i Ljubinju prohodni su, ali se prometuje otežano. Još je bez struje jedan dio Rotimlje, Martinovića i Barana. Na području općine Konjic situacija je vrlo teška s obzirom na veliku površinu te općine, kazao je Babić, dodavši kako je situacija najteža u ruralnim dijelovima. Što se tiče općine Jablanica, opskrba električnom energijom i pitkom vodom zadovoljavajuća je. Magistralna cesta Jablanica – Mostar povremeno se pušta u promet, a prometnice Jablanica – Konjic i Jablanica – Prozor u funkciji su. Ostale prometnice u općini prohodne su, ali promet je otežan. Na području općine Rama stanje se stabilizira, glavne su prometnice očišćene, ali ima problema s nestašicom osnovnim živežnih namirnica. Također,  iz sela Dobro Polje moraju se evakuirat dvije starije osobe zbog bolesti. Što se tiče Neuma situacija je dosta teška s obzirom na to da je najveći problem opskrba eklektičnom energijom, koja je već nekoliko dana u prekidu, kazao je Babić.

“Mi uglavnom djelujemo po dojavama i upućujemo mehanizaciju i ljude kako bi se bolesnici mogli probiti do bolnica te kako bi se u najugroženijim mjestima mogle dostaviti živežne namirnice”, istaknuo je Babić, dodavši kako kako njegov stožer ima slabu komunikaciju s Štabom civilne zaštite grada Mostara te pozvao građane da čiste snijeg ispred svojih domova kako bi se situacija što prije normalizirala, javlja Fena.

(VisokoIN)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

Visokoin.com