Dodik: Žao mi je policajaca, Željko Vulić im je polomio noge!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je policija u Banjoj Luci jučer obavljala zakonito svoj posao i da, ako o nekome treba da govori lider SDS-a Mladen Bosić, onda je to policajac kojem je, kako je rekao, Željko Vulić polomio noge.

Dodik je, komentirajući stav predsjednika SDS-a Mladena Bosića, da ministar unutrašnjih poslova RS Radislav Jovičić treba da podnese ostavku zbog, kako je naveo, korišćenja brutalne i neprimjerene policijske sile protiv porodice Vulić, u izjavi novinarima u Laktašima rekao da Bosić „pokušava da svaki slučaj iskoristi da bi napravio smutnju“.

”Kada Bosić bude imenovao ministra, neka ga i smjenjuje” – rekao je Dodik.

Iznio je i tvdnje da Vulićima „diruguju“ neki opozicioni političari.

”Vulićima diriguju neke opozicione stranke, poput poslanika PDP-a Branislava Borenovića i drugih. Niko nije dirao imovinu Vulića. Riječ je o gradskom građevinskkom zemljištu i u pitanju je čista politizacija slučaja” – ustvrdio je.

Izrazio je žaljenje što porodica Vulić, kako navodi, nije našla način da sa zvaničnim institucijama Grada Banje Luke postigne dogovor i što je dozvolila da bude „izmanipulisana“.

“Pogotovo žalim zbog povreda policajaca na radnom mjestu i apsolutno je neopravdano od Vulića što je to učinio. Imao je sudske institucije i sva rješenja su do sada bila protiv njega”, podsjetio je Dodik.

Ustvrdio je i da su određeni mediji na ovom pitanju pokušali da stvori sliku šire politike ugrožavanja ljudi.

” Ovaj proces traje neopravdano dugo samo zato što su gradska uprava i nadležne institucije htjele sa Vulićima da nađu zajednički dogovor” – tvrdi Dodik.

Policija je jučer privela Željka Vulić, nakon što je sa sinovima branio prilaz svom imanju od velikog broja policije koja je interevenirala po zahtjevu gradskih vlasti.

Vulić je danas prebačen u Kliniku za psihijatriju.

U intervenciji policije kod Vulića povrijeđen je i komandir Jedinice za podršku CJB Banja Luka Slaviša Trifković, kojem je, po riječima dežurnog ljekara Vladana Tomanića, operisana noga i za sada oporavak protiče bez problema.

Entitetski predsjednik je danas komentirajući dešavanja u vezi sa ekhumacijom srpskih žrtava na deponiji u sarajevskom naselju Buća Potok, ustvrdio i da je „sasvim jasno da tu postoje spekulacije“.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

Visokoin.com