Doktor Karčić negirao optužbe: Morbidna je neistina da sam majci rekao da baci dijete

Nakon što smo prije nekoliko dana objavili šokantnu ispovijest Dine Vehab, majke devetogodišnjeg dječaka Hanana, kojoj je, kako ona tvrdi, načelnik Radiologije u Kantonalnoj bolnici u Zenici rekao da “uzme dijete i baci ga u rijeku”, redakciji “Dnevnog avaza” jučer se obratio prozvani dr. Bekir Karčić, oštro demantirajući takve navode.

Karčić u svom demantiju na tekst ne negira da je u tom periodu bio načelnik Radiologije, ali tvrdi da navedene riječi nikada nije izrekao.

– Nije tačno, štaviše, predstavlja morbidnu neistinu da sam navedene riječi izrekao Dini Vehab. Svi oni koji poznaju moj profesionalni angažman znaju da to nije moj način ophođenja s pacijentima i njihovim najbližima – rekao je Karčić.

Dina Vehab, međutim, kako nam je i jučer potvrdila, ostaje pri svojim riječima i, kako kaže, sada, iako to nije htjela prije dvije godine, ozbiljno razmišlja da podnese tužbu protiv dr. Karčića i bolnice Zenica.

– Dvije godine sam šutjela, ali odlučila sam progovoriti kako se nikada više nikome ne bi ponovilo ono što se desilo meni i mojoj porodici. Ja sam samo jedna od hrabrijih majki koje su se odlučile reći pravu istinu – rekla je Vehab.

Batko poziva Karčića u emisiju

Almir Ćehajić Batko, predsjednik nevladine organizacije “Otvorena mreža”, također je upoznat sa slučajem porodice Vehab. On kaže za “Dnevni avaz” da je još tada, prije dvije godine, nudio pravnu pomoć da bi se cijeli slučaj okončao sudskim putem.

– Tada nam je primat bio da spasimo Hanana. Ovo je jedan vrlo hrabar potez majke, a, ako dr. Karčić tvrdi da su to laži, neka to kaže javno u emisiji “Hrabri ljudi”. Pozivam ga ovim putem – kaže Batko.

(VisokoIN/Avaz)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com