Džanko: Daj mi dvije, trebaće mi za revanš

Da se «dobro, dobrim vraća», što je govorila moja nana Basrinca, pokazuje i interes javnosti za pomoć u liječenju novinaru Nisvetu Džanki. Karirana košulja se do sada pokazala, ko zna koliko puta, svojom dobrotom i brigom za malog čovjeka. Danas kada se evo pokazalo da treba pomoći i čovjeku u kariranoj košulji sjeti smo se jednog od naših susreta od prije nešto više od četiri godine. Igrala se humanitarna utakmica između «Svećenika BiH» i «Imama sa područja ZDK» na stadionu Bilino polje.

U velikom broju posjetilaca u grupi sa novinarima iz Sarajeva na Bilino polje je došao i kolega Nisvet Džanko. Kada je organizator prodavao karte naš «pozitivni geograf» je zatražio dvije ulaznice uz obrazloženje: «Daj mi dvije, trebaće mi za revanš»!

Naravno nasmijali smo se njegovoj pošalici, ali je on nadopunio da i mi svi trebamo kupiti dvije ulaznice, jer «nema šanse da ovo bude neriješeno, a ko zna kako ćete kupiti karte za revanš».

Već nekoliko dana smo nakon vijesti da kolegi Nisvetu Džanki treba materijalna pomoć za liječenje tražili fotografiju, koju smo napravili 27.juna 2007.godine, i evo odlučili da je podijelimo sa svim ljudima dobre volje.
Nisam tada kupio drugu kartu za revanš, ali evo došlo vrijeme da se revanširamo prijatelju Džanki za njegova dobra djela i dobrotu kojom nas okružuje. On je na vrijeme kupio svoju kartu za revanš, a ovaj put smo pozvali dva puta 090 291 043 – «da mi budemo sigurni za revanš».(Zeda-eb)

Oni koji žele pomoći popularnom novinaru mogu uplatiti novčana sredstva na sljedeće račune:

Nisvet Džanko

UniCredit banka

3387202114957933 – uplate u KM

40020674101 – uplate u EUR

Za uplate iz inozemstva je potrebno uz broj računa navesti i:

IBAN BA39 3389 0025 7503 7767
SWIFT: UNCR BA22

Otvoren je i humantirani telefon: 090 291 043 – jednim pozivom donirate 2 KM.

(VisokoIN/Zeda)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com