F.J. lišen slobode zbog posjedovanja opojnih droga

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u srijedu 9. novembra u 20.50 sati na području općine Novi Grad Sarajevo, izvršili su lični pretres F.J., rođenog 1983. godine, nastanjenog u Sarajevu.

Tom prilikom kod F.J. je pronađeno i oduzeto sedamnaest paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu speed i dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, F.J. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti F.J..

Razbojništvo nad radnicima “Pingvin-a”

U srijedu u 05.00 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicima u UO “Pingvin”. Tom prilikom maskirane osobe su uz prijetnju nožem otuđile određenu sumu novca, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

P.A. lišen slobode zbog droge

Policijski službenici Prve Policijske uprave (I PU) u srijedu u 17.50 sati u ulici Alipašina, općina Centar Sarajevo, lišili su slobode P.A., rođenog 1977. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda kod P.A. je pronađen i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu heroin. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv P.A. će biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Dž.F. lišen slobode zbog droge

Policijski službenici III PU u srijedu u 19.25 sati lišili su slobode Dž.F., rođenog 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda kod Dž.F. je pronađeno i oduzeto pet paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a Dž.F. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti Dž.F..

Stanje u saobraćaju: 34 saobraćajne nezgode

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se ukupno 34 saobraćajne nezgode, od toga 32 sa materijalnom štetom i dvije sa nastradalim osobama, kojom prilikom su tri osobe lakše povrijeđene. Zbog upravljanja motornim vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno sedam vozača, tri osobe zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, sedam motornih vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrirana motorna vozila, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Vezani članci

Prepustili se vreloj akciji u centru Sarajeva, prolaznici sve snimili (VIDEO)

Visokoin.com

Ovo su lokacije na kojima će se graditi Hilton hoteli u Mostaru i Sarajevu

Visokoin.com

U Visokom pronađena droga, jedna osoba uhapšena

Visokoin.com

Sarajevo jutros treći najzagađeniji grad u svijetu

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com

Visoko / Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com