Facebook mijenja neke stvari na profilima

Facebook uklanja nekoliko polja koja sadrže informacije sa profila, uključujući vjerske i političke stavove.

– Kao dio naših napora da učinimo Facebook lakšim za navigaciju i korištenje, uklanjamo nekoliko polja profila: zainteresovani za, religijski stavovi, politički stavovi i adresa. Šaljemo obavještenja ljudima koji su popunili ova polja, obavještavajući ih da će biti uklonjena – navedeno je u saopćenju kompanije.

Obavještenje ukazuje na to da će ostale informacije korisnika ostati na njihovim profilima, zajedno sa ostatkom njihovih kontakt i osnovnih informacija.

Odluka Facebooka da se riješi ovih specifičnih polja profila dio je napora da unaprijedi svoju platformu, koja se trenutno sastoji od nekoliko funkcija koje su donekle zastarjele.

Vrijedi napomenuti da su polja informacija koja je Facebook odlučio da ukloni – ona koja druge velike društvene mreže ne nude. Platforme kao što su Instagram i TikTok imaju obrazac jednostavnih biografija koje omogućavaju korisnicima da podijele podatke o sebi ne ulazeći u konkretne detalje, kao što su politički ili vjerski stavovi, piše portal Techcrunch.com.

Ranije su ljudi možda bili zainteresovani da svoje profile popune dodatnim informacijama, ali pošto su pravila kršenja privatnosti sve jasnija i definisanija – korisnici možda više neće željeti da dijele dodatne detalje o sebi na mreži.

Vezani članci

Facebook uveo novi player za prikazivanje videa i korisne kontrole

Visokoin.com

Opasna prevara na Facebooku, hakirano više od 10 miliona korisnika

Visokoin.com

Vijest o gašenju Instagrama i Facebooka pozdravili mnogi: Idite slobodno

Visokoin.com

Nokia “oživljava” dva klasična modela, dodat će im Facebook i YouTube

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com

Italija kaznila Facebook sa deset miliona eura zbog ličnih podataka

Visokoin.com