Facebook uveo novi player za prikazivanje videa i korisne kontrole

Facebook i dalje pokušava učiniti svoju platformu prikladnijom za video sadržaj pa je tako u aplikaciju uveden novi player za ujednačeno prikazivanje Reelsa, dužeg sadržaja i Live videa.

Jedna od najvećih promjena je to što će se klipovi na Facebooku odsad prikazivati na cijelom ekranu, čak i oni koji su snimljeni u pejzažnom modu. Videozapisi će se automatski prikazivati vertikalno, no bit će moguće okrenuti mobitel na stranu i gledati većinu horizontalno snimljenog sadržaja na cijelom ekranu.

Pored toga, Facebook će ponuditi i klizač u donjem dijelu ekrana, tako da će korisnik moći brzo prelaziti na različite dijelove videa pa svojoj želji. Nadogradnja donosi i opciju “skoka” naprijed ili nazad za 10 sekundi, nešto slično što ima i Netflix.

Iz Mete kažu da će korisnici dobijati relevantnije preporuke za videozapise svih dužina, koje će se pojavljivati na video kartici i u feedu. Također, kompanija će povećati broj prikazanih Reelsa na Facebooku.

Video player stiže do korisnika uređaja s operativnim sistemima iOS i Android u SAD-u i Kanadi, dok nove kontrole dolaze u narednim sedmicama. Kompletan update bi trebao biti dostupan širom svijeta za nekoliko mjeseci.

Vezani članci

Opasna prevara na Facebooku, hakirano više od 10 miliona korisnika

Visokoin.com

Facebook mijenja neke stvari na profilima

Visokoin.com

Vijest o gašenju Instagrama i Facebooka pozdravili mnogi: Idite slobodno

Visokoin.com

Nokia “oživljava” dva klasična modela, dodat će im Facebook i YouTube

Visokoin.com

Instagram na sudu: Ilegalno su prikupljali biometrijske podatke korisnika?

Visokoin.com

Italija kaznila Facebook sa deset miliona eura zbog ličnih podataka

Visokoin.com