FHMZ Narednih dana kiša i snijeg, dijelove zemlje pogodit će obilnije padavine

Danas će u našoj zemlji biti oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom i snijegom u Bosni

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme, sa susnježicom i snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini.

Danas će u našoj zemlji biti oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom i snijegom u Bosni. U nizinama sa slabom kišom, koja se može lediti u dodiru sa tlom. U Hercegovini slaba kiša. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom. Najviša dnevna temperatura oko 3 stupnja, saopeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavida BiH.

U utorak Bosni oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Bosni u srijedu oblačno vrijeme ponegdje sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme u četvrtak. Tokom dana, u Bosni sa susnježicom i snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.