Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” aktivno dovodi turiste u BiH

Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” intenzivno radi na dovođenju turista u Bosnu i Hercegovinu te na ovaj način pruža primjer ostalim organizacijama koje se bave turizmom.

Iako turistička sezona jos uvijek nije u punom jeku, mi se već imamo čime pohvaliti. Naime, u Bosnu i Hercegovinu je, zahvaljujući naporima Fondacije na promociji arheoloških nalazišta, doputovala grupa od 55 osoba, koji su s vodičima Fondacije i dr. Semirom Osmanagićem proveli punih sedam dana u posjeti BiH počev od 16. marta.

Grupa je sastavljena od posjetitelja iz Velike Britanije, SAD-a, Kanade, Holandije, Finske, Ekvadora, Norveške, Srbije, Slovenije, Njemačke, Švicarske, Argentine, Južne Afrike, Irana i Poljske.

Naše goste poveli smo u obilazak misterioznog i drevnog Daorsona u Stocu, fenomena stećaka, svih lokacijama u Bosanskoj dolini piramida, obilazak Sarajeva kao i tajanstvenih kamenih kugli u Zavidovićima.

U okviru grupe je i ekipa engleske producentske kuće koja ovo putovanje koristi za snimanje još jednog u nizu dokumentarnih filmova o otkriću bosanskih piramida.

Vezani članci

Semir Osmanagić prvi dobitnik nagrade “Amelia B. Edwards”

VISOKOIN.COM

Visoko preplavili Česi, Englezi, Italijani…

VISOKOIN.COM

DR. OSMANAGIĆ DOČEKUJE GOSTE IZ ČEŠKE, HRVATSKE, SLOVČKE I AUSTRIJE

VISOKOIN.COM

Bosanska piramida Mjeseca u novom ruhu

VISOKOIN.COM

Semir Osmanagić: Oni koji nas osporavaju nisu nikad bili u Visokom!

VISOKOIN.COM

Velike stvari će se događati oko BiH – Evo šta pišu svjetski mediji: Bosanske piramide su energetske mašine…

VISOKOIN.COM