Forum mladih SBBBIH Visoko: Obilježavanja 50. Godina Nobelove nagrade Ive Andrića

Kako bi održali kontinuitet rada i nastavili sa mnogobrojnim aktivnostima Forum mladih SBB BIH OO Visoko 20. decembra 2011.godine u Galeriji Likum 76 organizuje književno veče pod nazivom „Lik i djelo Ive Andrića“. U ovoj manifestaciji obilježavanja 50.godina od kada je jednom od najboljih i najistaknutijih književnika uručena Nobelova nagrada za književnost učestvovat će, pored organizatora FM SBB BIH OO Visoko, i učenici Gimnazije „Visoko“ i Franjevačke klasične gimnazije te teatarska grupa Confero.

Cilj manifestacije je da se na prigodan način ispoštuje ime ovog bh. velikana, te da se našem građanstvu predstavi Andrićeva ličnost, njegov život te posebno onaj dio njegovog života kada je u rubriku „Priznanja Ive Andrića“ upisana i ova najeminentnija i najznačajnija nagrada iz te oblasti, Nobelova nagrada za književnost.

Dakle, u utorak, 20.12.2011.godine sa početkom u 18:00 sati, u prostorijama Galerije Likum 76, pozivamo sve građane, zaljubljenike u književnost, naše članove, ali i sve one koji shvataju pravu vrijednost ovog čovjeka i njegove književnosti, da zajedno sa nama obilježite jubilarnu godišnjicu Nobelove nagrade u BiH te da zajedno odamo počast čovjeku koji je na svjetsku književnu scenu uvrstio i ime naše zemlje.

Forum mladih SBBBIH Visoko

(VisokoIN)

Vezani članci

VISOKO / Doc.dr. Mehmed Kardaš promovisao svoje djelo u Hrvatskoj

VISOKOIN.COM

Medresa “Osman-ef. Redžović” ispratila 27. generaciju maturanata

VISOKOIN.COM

RK Bosna Visoko Ekoenergija novčano kažnjen

VISOKOIN.COM

Na današnji dan otišao Maršal: Ovo su posljednje riječi druga Tita

VISOKOIN.COM

VISOKO / Obilježeni Dan šehida i Dan otpora agresiji

VISOKOIN.COM

Svjetski dan slobode medija

VISOKOIN.COM