FŽ SBB BiH Visoko: Saopštenje za javnost

Povodom Dana planete Zemlje – 22.aprila, u organizaciji Foruma žena SBB OO Visoko u saradnji sa Udruženjem za zaštitu rijeka i riječnih slivova „ Eko Viking „ je organizovana prezentacija i izložba fotografija divljih deponija na području visočke općine.

U svojstvu gostiju u galeriji „ Likum 76 „ su bile i članice organizacije „ Let`s do it „ iz Sarajeva .
Nakon prikazivanja promotivnog video snimka, prisutne je pozdravila i dala uvodnu riječ potpresjednica FŽ Sandra Muzaferija , a zatim gostima se obratila prof. Nevzeta Begić, predsjednica FŽ SBB Visoko ,naglasivši:

„ U posljednje vrijeme se sve više zagađuje životna sredina i taj trend je prisutan u cijelom svijetu pa tako i u BiH , a nažalost i na prostoru općine Visoko . Kada je u pitanju odlaganje smeća posebno sa ruralnih područja, tu treba spomenuti odgovornost vlasti. Zatim, neadekvatna zakonska regulativa, nesankcionisanje neodgovornih, nepostojanje provjere na terenu, tj. nepostojanje eko-policjaca i loša ekološka svijest građana. Bez obzira na političku opredjeljenost, vjersku, etničku ili dr. pripadnost, mi imamo zajednički cilj. Ove izložene fotografije svjedoče o tome koliko je problem ozbiljan, a budući da slika govori više od hiljadu riječi, suvišno je mogo govoriti „.

Članice organizacije „ Let`s do it „ iz Sarajeva su predstavile idejni projekat „ Očistimo zemlju za 1 dan „ , koji je prvi put realizovan u Estoniji, kada je učestvovalo 40.000 volontera u čišćenju divljih deponija. On je već realizovan u mnogim dr. državama, a namjera je da se realizuje 9. septembra i u BiH. Predstavnica PR Lokalnog tima „ Let`s do it „ iz Visokog je pozvala sve prisutne da se uključe i da očistimo i našu općinu, da Visoko bude sredina ugodnijeg, ljepšeg i zdravijeg življenja.

Na kraju prisutnim gostima se zahvalila članica Foruma žena Amra Šabanović, naglasivši da naša budućnost zavisi od odnosa čovjeka prema prirodi. BiH raspolaže izobiljem prirodnih ljepota i prirodnog blaga, koje treba racionalno i pametno koristiti.

Vezani članci

Proizvedene u Visokom: U napolitankama pronađena salmonela

VISOKOIN.COM

Iz RK Gračanica odgovorili RK Bosna: Vaš komentar ne korespondira istini

VISOKOIN.COM

Svečano otvoren novi BH Telecom centar u Visokom

VISOKOIN.COM

Održana edukacija za uposlenike “Vispak” d.d. Visoko

VISOKOIN.COM

Adisa Lepić: “Nismo ni svjesni svog historijskog bogatstva”

VISOKOIN.COM

VISOKO: Ljubitelji automobila uživali u Tuning styling show-u

VISOKOIN.COM