Gile preko Mostara do trijumfa u Beogradu

Za nešto manje od 15 dana u susjednoj Srbiji, tačnije u Beogradu i tamošnjoj Kombank Areni biće održano finale reality showa Zvezde granda. Baš je tu beogradsku Kombank Arenu trijumfalno prije godinu i pol dana osvojio najveći bh muzičar Dino Merlin, održavši tri spektakularna koncerta. Sada sličnu priliku ima još jedan Bosanac Amar Jašarspahić – Gile.

Za to će Giletu biti potrebna i pomoć iz Bosne i Hercegovine.

Tako se u mostarskom klubu Art rodila ideja da se pruži regionalna podršku Giletu. Veliki koncert na stadionu u Sjevernom logoru u Mostaru desiće se šest dana prije finala na Grandu, 16. juna. Organizatori kažu da očekuju veliki broj gostiju iz cijele BiH, a o Giletovoj popularnosti svjedoči i činjenica da se karte za ovaj koncert već prodaju u Sarajevu, Mostaru, Banja Luci, Zenici i drugim bh. gradovima.

Gile je 21-godišnji momak, rodom iz Kaknja, koji je svojim odličnim glasovnim sposobnostima uspio ne samo da dođe do finala spomenutog projekta, nego da ga se već sada proglasi najvećim otkrićem ovoga projekta ikada.

Nikada jedan muzički talent, na prostorima bivše Jugoslavije, nije izazvao toliki interes kao što je to slučaj sa izvedbama ovog mladog Kakanjca.

Razloga je mnogo, ali možda suštinsko objašnjenje leži u činjenici da se Gile odlučio okušati na takmičenju u Srbiji, a ne u BiH.

Naš mentalitet je takav da se tradiconalno teško mirimo sa svakim ko iskače iz mjerila prosječnosti. Zavist, omalovažavanje i ljubomora odlike su sredine koja je spremna diviti se zvijezdama iz susjedstva koji nisu ni do koljena onima koji su među nama.

I zato će njegov beogradski trijumf i pobjeda na Grandu biti još veći.

Vezani članci

Aleksandra Prijović ide i na treću Zetru: Dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, otvoren i treći termin…

Visokoin.com

Mirza Selimović objavio novu pjesmu „Plakaćeš“

Visokoin.com

Matea Kalajdžić: “Bez ljubavi, umjetnosti, interakcije sa drugim ljudima, nemoguće je živjeti!”

Visokoin.com

“Otrov”: Jelena Rozga snimila novi spot na auto otpadu

Visokoin.com

FANTOM SLOBODE

Visokoin.com

Sergej Ćetković otvara Sarajevo Music Stage

Visokoin.com