Hadžići: Pas izgrizao dječaka u školskom dvorištu!

U dvorištu OŠ “6. mart” u Hadžićima jučer je pas po ruci izgrizao 13-godišnjeg Alena Kusturu, učenika te škole.

Napadnuti dječak stajao je s drugom djecom ispred škole čekajući početak nastave kad je naišao čopor pasa lutalica. Jedan od njih se izdvojio te nasrnuo na njega.

Mirsad Kustura, otac povrijeđenog školarca, ispričao je da ga je oko 13 sati pedagogica škole obavijestila da je Alen napadnut.

‘Odveo sam ga na Infektološki odjel na Koševu, gdje su mu sanirali rane na desnoj ruci i dali injekciju tetanusa. Sin je u šoku, istraumiran je, nije mogao doći sebi cijeli dan.

Njegov stariji drug ga je pokušao odbraniti pa je pas i njega napao, ali on nije povrijeđen. U Hadžićima broj lutalica raste iz dana u dan. Više nigdje nije sigurno, zabrinuti smo za našu djecu’, kazao je on, piše Dnevni avaz.

Direktorica škole Dženana Alispahić kazala je da je najveći problem to što škola, iako najveća u Kantonu, nema ogradu oko dvorišta.

‘Psi često dolaze za djecom i hranom. Naši uposlenici ih tjeraju, ali oni se stalno vraćaju. Lutalice su ogroman problem koji se hitno mora riješiti. Žao nam je zbog svega što je Alen doživio i nadamo se da će nadležni iz Općine uraditi nešto u vezi sa sigurnošću naše djece’, istakla je ona.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com