Halilović: Ukidaju nam državu, vojsku, granice i nadu, a uvode akcize, visok PDV i raseljavaju nam mladost

Skupom u sarajevskoj Općini Hadžići, u punoj multimedijalnoj sali pred 350 gostiju, BPS Kantona Sarajevo otpočeo je svoju izbornu kampanju za Opće izbore 2018.godine.

Skupu su prisustvovali predsjednik BPS-a i kandidat za Parlament BiH – Sefer Halilović, član Predsjedništva BPS-a i kandidat za Parlament Federacije BiH – Muharem Fišo, generalni sekretar BPS-a i kandidat za Parlament Federacije BiH – Zaim Backović, te predsjednik KO BPS Kanton Sarajevo i kandidat za Skupštinu KS – Semir Halilović.

Semir Halilović govorio je o privrednom i socijalnom programu BPS-a, koji BPS misli preduzeti u naredne četiri godine dok je, istovremeno, podsjetio građane Hadžića na brojne inicijative, zakonska rješenja i političke poteze koje je BPS načinio u proteklom mandatu: “BPS je uvijek unutar velikih i krupnim procesa koji su važni za državu. Naša težina je u tome da nema ozbiljnih utkamica bez nas a gdje smo mi, tu se ne mogu igrati prljave igre protiv države i naroda” – kazoa je Halilović.

Muharem Fišo govorio je o reformi boračko-invalidske zaštite, potrebni objavljivanja boračkog registra i poručio da je uređivanje i unaprijeđenje boračkog sistema jedna od politika koje BPS doslijedno sprovodi, kao dio svoje političke patriotske dužnosti. “Sramno je da su izveli trenirane pse da napadaju demobilisane borce, da ih špricaju suzavcima, mene je stid šta sam vidio da su radili našim borcima. Neka znate – ako se BPS bude pitao, borci će imati sva prava i bit će zaštićeni”.

Pozdravljen ovacijama i ustajanjem cijele multimedijalne sale na noge, građani Hadžića pozdravili su osnivača i prvog komandanta Armije RBiH, generala i predsjednika BPS-a, Sefera Halilovića.

U svom govoru Sefer Halilović je kazao da se Bosna i Hercegovina danas nalazi u težem stanju nego 1992.godine jer se oko državnog statusa i teritorijalne cjelovitosti BiH, “pletu opasne i vrlo koordinirane mreže”.

“Sad građani moraju reagovati patriotski, glasati patrtiotski za one ljude za koje su sigurni da su istinski čuvari i graditelji naše države, a u BPS-u ćete naći puno takvih ljudi. Ovo nije vrijeme kada bi se smjeli kockati sa svojim glasom, vježbati demokratiju jer predstojeće vrijeme je, za našu državu, biti ili ne biti” – kazao je Halilović i zaključio:

“Danas našom zemljom upravljaju oni koji su njoj, u svim njenih historijskim trenucima, dali najmanje. Ti ljudi su nam oduzeli status republike, vama status građana, ukinuli su vam pravo slobode kretanja na cijelom prostoru naše države, ukinuli su nam vojsku, razbili jedinstveni ekonomski i privredni sistem kroz privatizaciju, izvršili sistematsko zaduživanje sadašnje tri i buduće tri generacije, i raselili više generacija naših ljudi. To je ozbiljan antidržavni poduhvat koji nije ni slučajan i koji, ako ga ne kaznite na izborima, može biti razlog potpunom našem kolapsu u državnom i nacionalnom smislu” – zaključio je Halilović, saopćeno je iz BPS-a.

Vezani članci

Poruka bh. političarima: Lažete nas godinama, nijedna stranka …

Visokoin.com

SDP u Zenici: Napravit ćemo još 100 kilometara autoputa

Visokoin.com

Izborna kampanja počinje sutra, izbori će koštati 8,5 miliona KM

Visokoin.com

Istinska ravnopravnost svih građana i naroda je imperativ!

Visokoin.com

“Armija” kandidata: U BiH ovog mjeseca izdata “najdeblja knjiga” sa 7.497 imena

Visokoin.com

Šepić: Narod u cijeloj BiH želi promjenu i novu politiku- i desni i lijevi će biti poraženi u oktobru

Visokoin.com