SDP u Zenici: Napravit ćemo još 100 kilometara autoputa

SDP BiH je svoju kampanju za Opšte izbore 2018. godine počeo u zeničkoj Areni gdje su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti. Nermin Nikšić, predsjednik ove poliitčke stranke, obećao je da će SDP BiH ako bude dio vlasti u narednih šest godina napraviti još 100 kilometara autoputa, saopšteno je iz ove političke stranke.

Iz SDP-a BiH su poručili da su vode pozitivnu kampanju kroz koju građanima ukazuju na konkretna rješenja za probleme u državi. Svoj slogan “Zemlja za sve nas” su objasnili kao jedinu mogućnost napretka Bosne i Hercegovine.

Na skupu u Areni Zenice su se obratili i nosioci kandidatskih listi za sve nivoe vlasti. Nikšić je u svom govoru istaknuo da će se u narednih 30 dana odlučiti da li će BiH i dalje propadati i udaljavati se od evropskog puta ili će krenuti brzim korakom prema EU, NATO-u i boljem životu za sve.

“U narednih šest godina napravit ćemo najmanje 100 kilometara autoputa i završiti koridor 5c. Po cijenu da opet izgubimo vlast. SDP je za tri godine podigao penzije za 10 posto. Ova vlast za četiri godine nije ni pola od toga, a još su donijeli zakon kojim su ukrali pola penzije svakom budućem penzioneru. SDP će u naredne četiri godine to sve popraviti i penzije ponovo dići najmanje za 10 posto. Građani trebaju znati da je SDP usvojio Zakon o oduzimanju nezakonito stečene imovine i Zakon o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala. Oba ova zakona trenutna vlast blokira i ne želi primjeniti. SDP će u iduće četiri godine provesti ove zakone. Oduzet će se stotine miliona KM nezakonito stečene imovine, a FBiH će dobiti USKOK koji će konačno početi hapsiti i kažnjavati one koji nas nekažnjeno pljačkaju već skoro 30 godina. SDP ima plan da donese zakon o minimalnoj plati, jer želimo povećati plate svih radnika u BiH. SDP ima plan i kako da rastereti privredu i zaposli naše ljude kako bi imali plate od kojih mogu dostojanstveno živjeti”, naglasio je Nikšić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Denis Bećirović, poručio je da će, uprkos negativnoj kampanji jakih finansijera i njihovih medija, nastaviti da vodi pozitivnu kampanju, jer su građani na strani BiH, za koju se borio dosad, a odsad će se boriti još jače.

“Nema više povratka nazad. Ne priznajemo drugi rezultat osim pobjede države BiH. Mi smo ljudi posvećeni budućnosti. Naše teme su jačanje ekonomije, borba protiv kriminala i nezaposlenosti, dostojanstven život penzionera, boraca, radnika i žena. Naši ciljevi su da ova zemlja krene svom snagom u EU i NATO. Naši ciljevi su da jačamo ekonomsku diplomatiju i diplomatsku mrežu u službi ekonomije. Moja politika je pokazala da je u BiH moguće voditi pozitivnu, čistu i poštenu kampanju. Ne napadam svoje protivnike, nisam izgovorio nijednu ružnu riječ o njima”, rekao je i ukazao ko su nejgovi protivnici:

“Moji protivnici su nezaposlenost, odlazak mladih iz države, loše zdravstvo, loš obrazovni sistem i brojne barijere koje tjeraju investitore. Treba nam politika koja će poručiti da su BiH i njeni građani bitniji od svake stranke ili pojedinca. Tu sam da jačam državotvornu svijest i okupljam sve ljude pod zastavom države Bosne i Hercegovine”, zaključio je Bećirović.

Vezani članci

Poruka bh. političarima: Lažete nas godinama, nijedna stranka …

Visokoin.com

Halilović: Ukidaju nam državu, vojsku, granice i nadu, a uvode akcize, visok PDV i raseljavaju nam mladost

Visokoin.com

Izborna kampanja počinje sutra, izbori će koštati 8,5 miliona KM

Visokoin.com

Istinska ravnopravnost svih građana i naroda je imperativ!

Visokoin.com

“Armija” kandidata: U BiH ovog mjeseca izdata “najdeblja knjiga” sa 7.497 imena

Visokoin.com

Šepić: Narod u cijeloj BiH želi promjenu i novu politiku- i desni i lijevi će biti poraženi u oktobru

Visokoin.com