Index.hr je sada “Di si radosti”

Index.hr privremeno je promijenio svoj karakteristični logo “Index” u lijevog gornjem uglu portala u “Di si radosti”, aludirajući na poruke koje su međusobno razmjenjivali sada već novi državni tužilac Hrvatske Ivan Turudić i Josipa Rimac.

Grafiti sa natpisom “Di si radosti”, “Di si lipa”koji su osvanuli ovih dana u Zagrebu, ekspresno su uklonjeni.

Kolege sa Indexa briljantno su se dosjetili te su svoj logo promijenili u “Di si radosti” i na takav način izrazili svoj stav u vezi sa imenovanjem Turudića.

Podsjetimo, tadašnji Predsjednik Visokog kaznenog suda koji je danas imenovan za novog glavnog državnog tužioca Ivan Turudić i optuženica Josipa Rimac intenzivno su se dopisivali od 2016. do 2020. godine, pokazuju stotine poruka koje je objavio Jutarnji list.

Prepiska pokazuje da je njihov odnos sasvim drugačiji od onoga kako ga Turudić predstavlja. Poruke pokazuju i zašto je često važno da se objave podaci iz istraga, što premijer Hrvatske Andrej Plenković pokušava spriječiti zakonom koji se naziva Lex AP.

Udruženje Gong je danas ocijenilo imenovanje Ivana Turudića na čelo DORH-a nastavkom zarobljavanja nezavisnih institucija dodavši da ”što su duže na vlasti HDZ i premijer Andrej Plenković, to su vladavina prava i liberalna demokratija u Hrvatskoj slabiji”.