“Interact” i “Unichimica” osnivaju zajedničku kompaniju

Još jedna uspješna saradnja urodit će plodom. Naime, kompanije “Interact” iz BiH i “Unichimica” iz Italije zahvaljujući zajedničkim poslovnim vizijama planiraju otvaranje kompanije čije će sjedište biti u Visokom.
Aktivnosti vezane za registraciju su u toku, u prvobitnoj fazi radit će se skladištenje i distribucija, a kasnije je planirana proizvodanja koja će biti locirana u drugom gradu.

“Unichimica” porodična firma je jedna od vodećih kompanija u Italiji po pitanju hemikalija a direktor cjelokupne “Unichimica” grupacije je Alberto Filippi koji je inače i senator Republike Italije.
“Radi se o posebnim hemikalijama koje imaju primjenu u raznim vrstama industrije. I ovako nešto u regionu još nema”, naglašava Novokmet, ističući kako je ovo samo jedan program po pitanju “Interacta”, jer kad su u pitanju hemikalije kompanija ide dalje.

Cilj je pomoći bh. privredu, sa konkurentnim cijenama, što nije bio slučaj zbog direktnog uticaja hemijskih kompanija iz EU koje su vršile prodaju na tržištu BiH.. Stoga je firma “Interact” napravila veliki iskorak boreći se sa konkurencijom koja je nijednog trena nije uspjela pokolebati.

“Firma `Unichimica u početku je bila konkurencija jer su direktno djelovali na našem tržištu. Međutim, stvari su se promijenile i ovo je najbolji pokazatelj ispravnog ramišljanja `Interacta`. Razvili smo imidž i postavili pravila igre na bh. tržištu”, kaže Novokmet, naglašavajući prioritete zapošljavanja, usavršavanja i egzistiranja uposlenika te pomoć bh. privrede u smislu obezbjeđenja kvalitetnih i konkurentnih cijena potrebnih sirovina i hemikalija koje se koriste u raznim procesima proizvodnje. Ističe kako je navedeno posebno važno zbog činjenice da su cijene hemikalija podložne čestim varijacijama što reflektuje negativnim uticajima na krajnje korisnike tj. proizvođače.

Danas mogu reći da su uspjeli u svojoj misiji. Sklopili su saradnju sa firmom koja je članica velike grupacije i koja se nalazi među tri najjača distributera hemijske industrije u Italiji te ujedno su i zastupnik američke kompanije “Amcol ” koja je svjetski lider u proizvodnji i distribuciji bentonita.
O kvalitetu “Interacta” govore i mnogi kupci među kojima su: „Pak Rampart“ Visoko, “Vispak” Visoko, “Teloptic”, “Milkos”, “Natura Vita”, “Inmer” Gradačac , “Saraj Milk”, „Bony“, “Saraj komerc”, Rafinerija ulja Modriča, Natron Hayat Maglaj….

“Naša misija je poslovati, razvijati se i rasti zajedno sa našim poslovnim partnerima jer njihov uspjeh je i naš uspjeh. Mi imamo cilj, a to je uspostaviti trajni poslovni odnos, a ne samo kratkoročni uspjeh. Na tom putu uložit ćemo sve svoje potencijale: znanje, stručnost, ozbiljnost, zalaganje, hrabrost, otvorenost i vjeru u ostvarenje cilja”, poručuju iz “Interacta”.

(VisokoIN/Ekapija)

Vezani članci

U Visokom pronađena droga, jedna osoba uhapšena

VISOKOIN.COM

Otvorena kolektivna izložba amaterskih likovnih stvaralaca Visokog

VISOKOIN.COM

Milica Todorović: Obožavam grad Visoko jer ima nevjerojatnu energiju

VISOKOIN.COM

Firme i odgovorna lica zaduženi za zimsko održavanje puteva

VISOKOIN.COM

Najmlađi gradski vijećnik / Tarik Halilović napustio Platformu za progres i pristupio SDP-u BiH

VISOKOIN.COM

Amra Babić: Sretan Dan državnosti!

VISOKOIN.COM