Ivo Josipović dolazi u posjetu BiH

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović boravit će u posjetu Bosni i Hercegovini 20. i 21. marta ove godine, potrvrđeno je za Fenu u Predsjedništvu BiH.

Kako je planirano, prvog dana posjetit će Kraljevu Sutjesku gdje će, nakon obilaska franjevačke Crkve svetog Ivana Krstitelja i samostana koji su proglašeni nacionalnim spomenikom kulture BiH, razgovarati sa čelnicima lokalne zajednice i s predstavnicima Hrvata u Srednjoj Bosni.

U poslijepodnevnim satima posjetit će, sa članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem, SOS Dječje selo kraj Sarajeva te se susresti i razgovarati sa studentima Pravnog fakulteta u Sarajevu. Navečer će imati radnu večeru sa članovima Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Željkom Komšićem.

Drugog dana, kako je predviđeno, predsjednik Josipović posjetit će izložbu Ede Murtića, koja je postavljena u novootvorenoj galeriji u nekadašnjem bunkeru kod Konjica, a nakon toga će se u Mostaru susresti s predsjedavajućim predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem.

Na kraju posjeta Bosni i Hercegovini, predsjednik Josipović prisustvovat će svečanosti „Večernjakov pečat” na kojoj će, dvanaesti put po redu, biti proglašena osoba godine – navedeno je na službenoj web stranici predsjednika Republike Hrvatske.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com