Iz RK Gračanica odgovorili RK Bosna: Vaš komentar ne korespondira istini

Nakon nemilih scena viđenih u dvorani “Mladost” u Visokom na rukometnoj utakmici koja je završena fizičkim nasrtajima domaćih navijača i rukometaša na goste, oglasili su se i iz RK Gračanica.

Naime, iz RK Bosna Visoko su se oglasili sinoć, rekavši kako je njihov tim bio žrtva sudijske krađe što, prema mišljenju čelnika gostujućeg tima, nije slučaj.

“Vjerovatno se kao klub ne bismo ni oglašavali da sinoć na zvaničnoj fb stranici RK”Bosna” Visoko nije objavljen komentar koji apsolutno ne koorespondira sa dešavanjima na predmetnoj utakmici.”, stoji,između ostalog, u saopštenju RK Gračanica.

Gračanlije tvrde da prije početka utakmice, koja je završena rezultatom 30:31 u meču punom uzbuđenja, ništa nije nagovještavalo da bi moglo doći do bilo kakvog nesportskog ponašanja.

z RK Gračanica su potom analizirali i dali svoje viđenje svih spornih situacija na meču, a koje su išle protiv njihovog tima kao odgovor optužbama RK Bosna da je utakmica bila “namještena”, te su identifikovali prvog navijača koji je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka ušao na teren i udario dvojicu rukometaša Gračanice.

Gračanlije su također ukazale na propust u organizaciji meča, rekavši kako su na utakmici bila prisutna samo dva redara, te su za kraj poželjeli da se ovakvi incidenti više ne ponavljaju.

Gračanica je drugom pobjedom u tri premijerligaška meča sada četvrta na tabeli sa 4 boda, Bosna je deveta sa 2 boda.

 

Vezani članci

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com

Harun Babić: Pozivam gradonačelnika Ganića i visočku javnost da zaustave lakrdiju uprave RK Bosna

Visokoin.com

Bio je konobar, danas je poznati YouTuber Nuni: 38 dana strimovao 24 sata dnevno

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

U Visokom uhapšen Kakanjac sa vrećicama droge

Visokoin.com